Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν Παλαιστίνιους - μητέρα μιλάει για την εκτέλεση.

Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη σκότωσαν, τη Δευτέρα το βράδυ, ένα Παλαιστίνιο. Και οι δύο πλευρές έχουν διαφορετική άποψη για το περιστατικό. Το περιστατικό συνέβη βόρεια, στο παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Αλ-Fara Ναμπλούς.Israelische Soldaten auf Patrouille (Archiv)

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι ο Παλαιστίνιος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες.Προσπάθησαν να τον συλλάβουν και του ζήτησαν να σταματήσει.Οταν προσπάθησε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον πυροβόλησαν.
Το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR) κατηγόρησε τον στρατό ότι εκτέλεσε τον 32-χρονο Mohammed al-Salhi " κοντά στο σπίτι του,με μάρτυρα τη μητέρα του νεκρού, που ήταν εκεί.
 Άλλοι κάτοικοι της περιοχής είπαν επίσης ότι πυροβολήθηκε από το προσωπικό του στρατού και πέταξαν εμπρηστικές βόμβες. Μεταξύ των στρατιωτών δεν υπήρξαν θύματα.
Ο Salhi φυλακίστηκε μεταξύ του 2004 και του 2007. Δεδομένου ότι η Λέσχη των Παλαιστινίων κρατουμένων ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή του στις Ταξιαρχίες του Αλ-Ακσά Μαρτύρων, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Φατάχ.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/nahostkonflikt-israelische-soldaten-toeten-palaestinenser-a-1129444.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.