Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το βόρειο ημισφαίριο μπαίνει σε εποχή παγετώνων.

Ολη η Ευρώπη και το βόρειο τμήμα της Αμερικάνικης ηπείρου δέχονται τεράστια ποσοστά χιονιού,λόγω της κλιματικής αλλαγής και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι πόλεις στο βόρειο ημισφαίριο θα αποκτήσουν παγετώνες.
Στην ταινία του 2004, «The Day After Tomorrow»,είδαμε όσα ζούμε σήμερα λόγω της υπερθέρμανσης του πλανητή.Τα Ωκεάνια ρεύματα οδηγούν σε καταστροφικές καταιγίδες χιονιού που πλήτουν όλες τις μεγάλες πόλεις.
Μια νέα μελέτη προτείνει ότι στους ωκεανούς, το μοτίβα κυκλοφορίας, θα μπορούσε να καταρρεύσει στο εγγύς μέλλον, βυθίζοντας  το βόρειο ημισφαίριο στην εποχή των παγετώνων.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, έδειξαν ότι τα κλιματικά μοντέλα στην εναέρια κυκλοφορία έχει αλλάξει 
Βρήκαν ότι  τα περισσότερα μοντέλα του κλίματος μεγαλοποιούν τη σταθερότητα ενός μοτίβου, που ονομάζεται Ατλαντικό Meridonial,με την ανατροπή στην κυκλοφορία (AMOC). Οι ερευνητές  πρόβλεψαν ότι η κυκλοφορία θα μπορούσε να καταρρεύσει στο μέλλον, με ρύθμιση ψύξης μεγάλης κλίμακας στο βόρειο Ατλαντικό.
http://skywatchtv.com/2017/01/10/scientists-warn-day-tomorrow-become-reality-will-ocean-currents-collapse-plunging-northern-hemisphere-ice-age/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SKY WATCH TV : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου