Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Χιόνια στην Κέρκυρα.

Χιονίζει αυτήν την ώρα σε αρκετές περιοχές κυρίως με μεγάλο υψόμετρο της Κέρκυρας και γύρω από το όρος Παντοκράτορα δημιουργώντας μια πανέμορφη και πρωτόγνωρη για το νησί εικόνα.xionia-pantokratoras

Όπως προέβλεψε από τις 2 του μηνός ο συνεργάτης του Corfupost.gr, ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νίκος Βλάχος, τα χιόνια ήρθαν και στο νησί μας, ίσως όχι τόσα πολλά όσο θα ήθελαν μερικοί όμως αυτό δεν απέτρεψε τους συμπολίτες μας να σπεύσουν και να απολαύσουν το σπάνιο για την Κέρκυρα λευκό τοπίο.
xionia-axaravi-5
Η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:30 και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, χιόνια εντοπίζονται στην ορεινή Πετάλεια, στην Αχαράβη, στην παλιά Περίθεια, στο Σοκράκι και τον Αγρό, στην περιοχή Τρουμπέτα αλλά και τους Αγίους Δέκα.
xionia-axaravi-1Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και αυτήν την ώρα, μετά τις 7 το απόγευμα, η χιονόπτωση συνεχίζεται σε αρκετές περιοχές και καλό είναι ο κόσμος και οι διερχόμενοι οδηγοί να είναι πολύ προσεχτικός, ενώ γύρω από τον Παντοκράτορα η θερμοκρασία βρίσκεται κάτω από το μηδέν.
xionia-orini-petaliaΑπό της 15:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η χιονόπτωση και η χιονόστρωση στην ορεινή Πετάλεια στην Βόρεια Κέρκυρα σε ύψος 650μ στο όρος Παντοκράτορας.
xionia-axaravi-3Γύρω στις 16:00 έπεσαν νιφάδες ακόμη και στην Αχαράβη ή οποία βρίσκετε σε πολύ μικρή απόσταση από την θάλασσα.
xionia-palia-perithiaΑπό τις 15:30 ρίχνει χιόνι και στη παλιά Περίθεια. (Φωτογραφία: Αλεξία Κάσσαρη)
xionia-sokraki
Ασπρισμένο και το Σωκράκι
xionia-agrosAλλά και ο Αγρός.
xionia-axaravi-7Στην περιοχή Τρουμπέτα το έχει στρώσει και θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο δρόμος λόγω παγετού!

Ευχαριστούμε τον συνεργάτη μας ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νίκο Βλάχο και το stmvolinews.gr για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες.
http://www.corfupost.gr/chionia-stin-kerkyra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.