Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ! ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ…ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ!

1

10 πόλεις με 33 εκατομμύρια ανθρώπους σε καραντίνα. Οι άνθρωποι καταρρέουν στους δρόμους. Τι μας κρύβουν; Δείτε το βίντεο.
Δείτε εδώ το σοκαριστικό Βίντεο
Σε κατάσταση αμέσου επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές στην Τουρκία, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του επικίνδυνου κοροναϊού ο οποίος ξεκίνησε την επέλασή του από την κινεζική πόλη Γουχάν. Συγκεκριμένα, δύο Κινέζοι υπήκοοι, οι οποίοι εργάζονται σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην περιοχή Σουλτάχανε της επαρχίας Ακσαράι, που βρίσκεται στην Κεντρική Τουρκία, αισθάνθηκαν ζάλη και ναυτία, ενώ είχαν τάση για έμετο.
Όπως γίνεται γνωστά από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αποφασίστηκε συνολικά εννέα εργαζόμενοι με χώρα καταγωγής την Κίνα -μεταξύ των οποίων και οι δύο που νόσησαν- να μεταβούν σε νοσοκομείο της περιοχής για λόγους δημόσιας υγείας.
Οι Κινέζοι πολίτες νοσηλεύονται σε ειδικό δωμάτιο, ενώ στο προσωπικό του νοσοκομείο δόθηκαν ειδικές αντιλοιμωξιογόνες μάσκες. Η δε τουρκική διεύθυνση υγείας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και αναλύσεις. Αν μη τι άλλο, ο ιός, που έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας απειλώντας τη ζωή χιλιάδων, βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα.
Δείτε πού βρίσκεται η επαρχία Ακσαράι στον χάρτη:
latrans-turkey_location_aksaray.svg_
Παράλληλα, όπως κάνουν γνωστό τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία αναπαράγουν την είδηση ως πρώτο θέμα, αποφασίστηκε συνολικά εννέα εργαζόμενοι με χώρα καταγωγής την Κίνα -μεταξύ των οποίων και οι δύο που νόσησαν- να μεταβούν σε νοσοκομείο της περιοχής για λόγους δημόσιας υγείας.
Οι Κινέζοι νοσηλεύονται σε ειδικό δωμάτιο, ενώ στο προσωπικό του νοσοκομείου δόθηκαν ειδικές αντιλοιμωξιογόνες μάσκες.
Από την πλευρά της, η τουρκική διεύθυνση Υγείας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και αναλύσεις, χωρίς να κάνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Κινητικότητα στην Ελλάδα – Τέλος οι οργανωμένες εκδρομές από Κίνα

Με δεδομένο ότι στη Γαλλία έχουν καταγραφεί επίσημα τρεις ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, ενώ τώρα εμφανίστηκαν ύποπτα κρούσματα και στην Τουρκία, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα έχει αυξηθεί. Επιστήμονες θεωρούν πιθανό το σενάριο, αν ο ιός συνεχίσει να ταξιδεύει με τους ίδιους ρυθμούς όπως σήμερα, να περάσει και τα ελληνικά σύνορα.
Για το λόγο αυτό σε πλήρη επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα έχουν τεθεί όλες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε συναγερμό, ώστε αν χρειαστεί να αντιμετωπιστούν τα πιθανά κρούσματα. Το ιατρείο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να ελέγχονται ύποπτα συμπτώματα ταξιδιωτών που φτάνουν στη χώρα.
Παράλληλα, τη Δευτέρα, πάρθηκε η απόφαση αναστολής όλων των οργανωμένων εκδρομών τόσο στο εσωτερικό της Κίνας όσο και στο εξωτερικό με απόφαση των κινεζικών αρχών. Αυτό σημαίνει ότι ισχύει και για την Ελλάδα.
Η πρέσβης τη Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια τον ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα ώστε να ελεγχθεί η επιδημία που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός.
Όπως σημείωσε η πρέσβης, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.
Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα νοσοκομεία.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας-ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου