Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Το Ισραήλ εκτόξευσε οβίδες εναντίον του Λιβάνου.

Το ισραηλινό πυροβολικό εκτόξευσε σήμερα το πρωί περί τις είκοσι οβίδες εναντίον μεθοριακής περιοχής εντός του νοτίου Λιβάνου, απ΄όπου ρουκέτες είχαν ριφθεί νωρίτερα εναντίον του ισραηλινού εδάφους, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι απάντησε με ρίψεις οβίδων.

Και στις δύο πλευρές, τα βλήματα έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

"Περί τις είκοσι οβίδες που ερρίφθησαν από το ισραηλινό έδαφος έπεσαν στη μεθοριακή περιοχή Αρκούμπ, μετά τη ρίψη ρουκετών εναντίον του Ισραήλ σήμερα το πρωί", ανακοίνωσε λιβανική πηγή τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν θύματα.

"Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στις ρίψεις ρουκετών από τον Λίβανο που δεν προκάλεσαν θύματα, στοχεύοντας τον τομέα απ' όπου ερρίφθησαν οι ρουκέτες αυτές", δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διευκρινίζοντας ότι οι ρουκέτες εξερράγησαν δυτικά της πόλης Κιριάτ Σμόνα, στο νότιο Ισραήλ.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού έκανε λόγο για δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν από τον Λίβανο και τρεις οβίδες που εκτόξευσε σε αντίποινα το Ισραήλ.

Η ένταση αυξήθηκε ξαφνικά στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μετά τον θάνατο ενός ισραηλινού στρατιώτη στις 16 Δεκεμβρίου από πυρά ελεύθερου σκοπευτή του λιβανικού στρατού στη μεθόριο. Μετά το περιστατικό αυτό, ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ είχε συνομιλίες με τις δύο πλευρές για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή.

Πρόκειται για το σοβαρότερο συνοριακό επεισόδιο από τον Αύγουστο του 2010, όταν ένας ισραηλινός στρατιώτης καθώς και δύο στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος του Λιβάνου είχαν σκοτωθεί.

Η κατάσταση στην ισραηλινο-λιβανική μεθόριο είναι γενικά ήρεμη μετά τον πόλεμο των 34 ημερών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου το καλοκαίρι του 2006. Τουλάχιστον 1.200 Λιβανέζοι είχαν σκοτωθεί, κυρίως άμαχοι και 160 Ισραηλινοί, στην πλειοψηφία τους στρατιώτες.              http://www.onalert.gr/stories/to-israel-ekto3euse-obides-enantion-tou-libanou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου