Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Βρήκαν πετρέλαιο στα βάθη της Τουρκίας.

Πετρέλαιο καλής ποιότητας βρέθηκε στην πρώτη γεώτρηση που έγινε στο χωριό Bayıryüz  του ανατολικού Σαντάκ στην επαρχία Ερούχ του νομού Σιίρτ της Τουρκίας μετά από έρευνες που συνεχίζονται εδώ και τέσσερις μήνες .
Το πετρέλαιο,όπως αναφέρεται σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου NTV,βρήκε η ειδική ομάδα γεώτρησης σε βαθος   μεταξύ 2.371 και 2.384 μέτρων και είναι πετρέλαιο υψηλής πυκνότητας 42,3 -«με βαρύτητα 40», σύμφωνα με άλλο  δημοσίευμα.Ο υπεύθυνος των γεωτρήσεων της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου TPAO,  δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες γεώτρησης και όπως είπε αναμένουν άντληση περί τα 150 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Σύμφωνα με κάποια - αισιόδοξα -  δημοσιεύματα το πετρέλαιο που εντοπίστηκε στη Σιίρτ θα συνεισφέρει  στην οικονομία της Τουρκίας.«Η χώρα μας εισάγει κατ’ έτος πετρελαϊκές και ενεργειακές πρώτες ύλες αξίας 60 δισεκατομμυρίων. Πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο που εντοπίστηκε στη Σιίρτ θα  μειώσει σε ένα βαθμό τις εισαγωγές ενέργειας», είπε ο υπεύθυνος της TPAO.


Η επαρχία Σιίρτ είναι επαρχία που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας. Η επαρχία συνορεύει βόρεια με την Μπιτλίς, στα δυτικά με την Μπατμάν, στα νοτιοδυτικά με τη Μαρντίν, τη Σιρνάκ στα νότια και τη Βαν στα ανατολικά.

Η επαρχία έχει έκταση 5.406 km² και συνολικό πληθυσμό 303.622 κατοίκους. Οι Άραβες και οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία. Υπάρχει επίσης και μία μικρή μειονότητα Ασσυρίων. Η πρωτεύουσα είναι η Σιίρτ με 117.000 κατοίκους.               http://www.onalert.gr/stories/vrikan-petrelaio-sta-vathi-tis-tourkias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου