Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

H "Δράση" μετά τα Χριστούγεννα στην Άγκυρα και σε άλλες Τουρκικές πόλεις.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα το βράδυ, ένας ακτιβιστής που φορούσε τη στολή του Άγιου Βασίλη,η φωτογραφία του διαδόθηκε στο Twitter και έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή σε σύντομο χρονικό διάστημα. (Twitter)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ του Uludere .

Eylemler birbirine karıştı

ΑΓΚΥΡΑ- Μεγάλες δωροδοκίες, για να αντιδράσουν στις καταγγελίες για την διαφθορά που προέκυψε μετά τη λειτουργία  Uludere,το αποτέλεσμα ήταν ομάδες δράσης να διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα. Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Ερυθρά Ημισέληνο Güvenpark,η ομάδα φώναζε "κλέφτης" . Στη συνέχεια η ομάδα συνέχισε τη δράση για μια ώρα στο Ethem Sarısülük που έχασαν τη ζωή τους στις εκδηλώσεις πολλά άτομα.                                                                                                                                                   Γκάζι στην Κωνσταντινούπολη - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

İzmir yine sokakta

Το Uludere στις 28 Δεκεμβρίου του 2011 τίμησε την μνήμη 35 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο συμβάν Sultangazi ,μια ομάδα που συγκεντρώθηκε στην οδό Ισμέτ Πασά στην περιοχή Γκάζι. Οι διαδηλωτές έκλεισαν ένα τμήμα του δρόμου που δεν επέτρεπαν την κυκλοφορία.Οι διαδηλωτές έφτιαξαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές. Η Αστυνομία παρενέβαινε με κανόνια νερού και δακρυγόνα.
Έριξαν Μολότοφ σε υποκαταστήματα τραπεζών.                                                                           ΔΡΑΣΗ στην Αττάλεια.

Η Δράση Kapalıyol στην Αττάλεια με ακτιβιστές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την  Halkbank,ζήτησαν την «παραίτηση της κυβέρνησης. Στην Halkbank οι διαδηλωτές έριξαν αυγά  στα υποκαταστήματα και περπάτησαν μέσα από την πλατεία Δημοκρατίας.                                               Mερσίν- ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
Στο Mersin, περίπου 200 άτομα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαφθορά και τη δωροδοκία,ζήτησαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί..
Ομάδες του Forum Mall Atif Yilmaz στην πλατεία, φώναξαν «κλέφτης»,και «αυτή η επανάσταση σκατά καθαρίζει», «Ελευθερία στα πανό στο δρόμο που διακινούνται με τα πόδια, από τον πατέρα στο γιο κλέφτης ΑΚΡ», «Αυτή είναι μόνο η αρχή, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε,« Εξέγερση, επανάσταση,  ελευθερία »στην πλατεία συμμετείχαν Καλλιτέχνες, φωνάζοντας συνθήματα. Οι Καλλιτέχνες που εξακολουθούν να δρουν στην πλατεία, ορισμένοι είναι ακτιβιστές στην ομάδα, και στη συνέχεια έδωσαν μια ομιλία σχετικά με τη λειτουργία της διαφθοράς.               http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25463361.asp     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου