Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Πανδημία από την… Γάζα;;; Τι ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 Διαβάστε...Η εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών στη Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόφευκτη λόγω των κακών συνθηκών υγιεινής και της έλλειψης καθαρού νερού, δήλωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αρπάζοντας ακόμα μια ευκαιρία για να μιλήσει για ασθένειες και… πανδημίες!

«Περισσότεροι από 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, από τους οποίους πάνω από 1,4 εκατομμύρια μένουν σε υπερπλήρη καταφύγια. Αυτές οι συνθήκες είναι ώριμες για συνεχή αύξηση των μολυσματικών ασθενειών», ανέφερε ο ΠΟΥ σε δήλωση και συνέχισε:

«Σήμερα στη Γάζα, κατά μέσο όρο, υπάρχει μόνο ένα ντους για κάθε 4.500 άτομα και μία τουαλέτα για κάθε 220. Το καθαρό νερό παραμένει σπάνιο και υπάρχουν αυξανόμενα επίπεδα αφόδευσης σε εξωτερικούς χώρους. Αυτές οι συνθήκες καθιστούν αναπόφευκτη την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών».

Από τα μέσα Οκτωβρίου, περισσότερα από 100.000 κρούσματα διάρροιας έχουν καταγραφεί στον θύλακα. Οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών, που είναι 25 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα πριν από την σύγκρουση, σύμφωνα με τη δήλωση.

«Έχουν αναφερθεί πάνω από 150.000 περιπτώσεις λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού και πολυάριθμες περιπτώσεις μηνιγγίτιδας, δερματικών εξανθημάτων, ψώρας, ψειρών και ανεμοβλογιάς. Υπάρχει επίσης υποψία για ηπατίτιδα καθώς πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν τα ενδεικτικά σημάδια του ίκτερου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα υποσιτισμένα παιδιά διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από διάρροια, πνευμονία και ελονοσία, ειδικά όταν δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που σώζουν ζωές, καταλήγει ο ΠΟΥ!

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου