Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Η Ινδία απορροφά το Κασμίρ. Ο πόλεμος με το Πακιστάν έχει πλέον ολοκληρωθεί.Πως αντίδρασε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν.

Η Ινδία έχει λάβει μέτρα για να τερματίσει επίσημα το ειδικό καθεστώς του Κασμίρ, και να ενσωματώσει την επίμαχη περιοχή στην Ινδία.

Το Κοινοβούλιο της Ινδίας θα ανακαλέσει το άρθρο 35Α του τμήματος 370 του
Συντάγματός του και της Κατάργησης, το οποίο έδωσε αυτονομία και ειδικό καθεστώς στο Κασμίρ.
Με απλά λόγια, η Ινδία ασκεί κυριαρχία στο Κασμίρ και στο Τζάμμου συνολικά. Η Ινδία πιθανότατα θα κινηθεί για να εδραιώσει την αξίωσή της και να κινήσει στρατεύματα για να πάρει την κατοχή. Δεν υπάρχει ακόμη καμία λέξη σχετικά με το Aksai Chin, την περιοχή που κατασχέθηκε από το Πακιστάν αλλά στη συνέχεια παραχώρησε στην Κίνα, οπότε παραμένει άγνωστο.
Η αντίδραση του Πακιστάν σ 'αυτό αναμένεται να είναι ένας άμεσος, πλήρης πόλεμος.
Η αυτονομία και η ειδική κατάσταση για το Κασμίρ έχουν ανακληθεί. Ο Πρόεδρος Ram Nath Kovind υπέγραψε την επίσημη κοινοποίηση που καταργεί το άρθρο 370.
Μετά την κίνηση του ψηφίσματος για την ανάκληση του άρθρου 370 από το Τζαμού και Κασμίρ, ο υπουργός Εσωτερικών της Ένωσης Αμίτ Σάχ πρότεινε τη Δευτέρα τη διαίρεση του Τζαμού και Κασμίρ σε δύο Ενωτικά Εδάφη - Λαντάκ και Τζάμμου και Κασμίρ. Ο υπουργός Εσωτερικών πρότεινε ότι η συνδικαλιστική επικράτεια του Λαδάχ θα είναι χωρίς νομοθετική εξουσία, ενώ το έδαφος του συνδικάτου του Τζάμμου και του Κασμίρ θα δημιουργηθεί από τον νομοθέτη.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HAL TURNER RADIO SHOW : Corfiatiko.blogspot.com
To Kασμίρ προσαρτήθηκε στην Ινδία.
Ο Karan Singh, ο γιος του Maharaja Hari Singh, ο τελευταίος κυβερνήτης της J & K που προσχώρησε στην ένωση της Ινδίας, δήλωσε ότι η J & K ήταν μια πολύ περίπλοκη και πολύπλοκη υπόθεση και δεν υπήρχε μαγική σφαίρα που θα το λύσει όλη τη νύχτα.
"Την ημέρα που ο πατέρας μου υπέγραψε το μέσο προσχώρησης, η J & K έγινε αναπόσπαστο μέρος της Ινδίας.
 Ωστόσο, θυμηθείτε κάτι περισσότερο, ο πατέρας μου προσχώρησε σε τρία θέματα: Άμυνα, Επικοινωνία και Εξωτερικές Υποθέσεις. Υπογράφηκε το ίδιο Μέσο Προσχώρησης που υπέγραψαν όλα τα άλλα Πριγκιπάτα κράτη. Όλα τα υπόλοιπα κράτη συγχωνεύθηκαν στη συνέχεια, αλλά ο Τζάμμου και Κασμίρ δεν συγχωνεύθηκαν », είπε ο Σίνγκ, ο οποίος έγινε ο πρώτος κυβερνήτης του Τζάμμου και του Κασμίρ στις 30 Μαρτίου 1965.

"Η σχέση Τζάμμου και Κασμίρ με την υπόλοιπη Ινδία καθοδηγείται από το άρθρο 370 και το κρατικό Σύνταγμα που υπέγραψα στο νόμο. Ναι, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ινδίας, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από την αρχή το Τζαμού και το Κασμίρ έχουν λάβει ειδική θέση ", δήλωσε ο Σινγκ.
Ο Karan Singh κατέληξε λέγοντας: "Και επίσης, το Τζαμού και το Κασμίρ είναι ένα μόνο κράτος, ναι. Αλλά, όπως αναφέρεται από τον Shri Shamsher Singh Manhas και από άλλους ανθρώπους, υπάρχουν τρεις περιοχές: υπάρχει το Τζαμού, υπάρχει το Κασμίρ και υπάρχει το Λαντάκ. Υπάρχουν αυτές οι περιοχές και έχουν τα δικά τους προβλήματα και οι νέοι σε αυτές τις περιοχές έχουν τις δικές τους φιλοδοξίες που δεν θα συμπίπτουν απαραίτητα μεταξύ τους. 
https://indianexpress.com/article/india/jammu-kashmir-article-370-karan-singh-instrument-of-accession-special-status-5879990/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INDIAN EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Η ΙΝΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ AZAD KASHMIR. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΖΑΝΤ ΚΑΣΜΙΡ.


ISLAMABAD: Ο πρωθυπουργός, Azad Kashmir Farooq Haider, είπε ότι η κατάργηση του άρθρου 370 δεν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ινδίας που καταλαμβάνει  το Κασμίρ. 
Ο Πρωθυπουργός Αζαντ Κασμίρ Ράτζα Φάρο Χάιντερ δήλωσε ότι η Ινδία θέλει να στοχεύσει τα φράγματα στο Αζάντ Κασμίρ.
Η Ινδία διώκεται παγκοσμίως επειδή είναι  ενάντια στο Πακιστάν,
 σε αυτήν την κατάσταση η Επιτροπή Εξετάσεων των Ηνωμένων Εθνών. 
Πρέπει να έρθει στο κατεχόμενο Κασμίρ, σε περίπτωση πολέμου, 
το Κασμίρ θα είναι ένα νεκροταφείο του ινδικού στρατού.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DAILY KHABRAIN ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου