Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Το Όρεγκον καταργεί την απαγόρευση κατασκευής κρίσιμων εγκαταστάσεων στις ζώνες του τσουνάμι της Cascadia.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν η Cascadia προκαλέσει έναν τεράστιο σεισμό που θα παράγει  τσουνάμι όσο επτά ορόφοι  και θα καταστρέψει τμήματα της ακτής του Όρεγκον.Ο νομοθέτης του Όρεγκον καταργεί την απαγόρευση κατασκευής νέων "κρίσιμων εγκαταστάσεων" στις ζώνες πλημμυρών τσουνάμι

Αλλά το νομοθετικό σώμα του Όρεγκον κατάργησε την απαγόρευση κατασκευής νέων «κρίσιμων εγκαταστάσεων» στις ζώνες πλημμυρών από τσουνάμι, επιτρέποντας στα πυροσβεστικά οχήματα, στα αστυνομικά τμήματα και στα σχολεία να χτιστούν στη δυνητική πορεία ενός τσουνάμι.

Ενώ γνωρίζουμε ότι ο σεισμός στη Cascadia είναι καθυστερημένος και θα είναι μια από τις πιο καταστροφικές φυσικές καταστροφές που θα χτυπήσει τη βόρεια Αμερική , τώρα ο νομοθέτης του Oργκεον έχει καταργήσει την απαγόρευση της κατασκευής κτιρίων στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στο τσουνάμι κατά μήκος της ακτής του Oραγκον. Μια πολύ κακή ιδέα, θα έλεγα!
Ο Chris Goldfinger, καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Όρεγκον και ένας γεωλόγος σεισμού, λέει ότι η δόμηση των 60 εκατομμυρίων δολαρίων στον δρόμο του τσουνάμι είναι "πέρα από το ειρωνικό" και επιτρέπει σε ακόμη περισσότερες κατασκευές να απειλούν τις ζωές υπέρ της ανάπτυξης.
Είναι ανόητο. Σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου, η καλύτερη πρακτική για τα τσουνάμι είναι η αποφυγή, όχι η οικοδόμηση στη ζώνη που θα περάσει το τσουνάμι » , δήλωσε ο Χόλφφινγκερ σε ένα συμπόσιο δημοσιογράφων στο Νιούπορτ.
 Οι υποστηρικτές της πανεπιστημιακής εγκατάστασης επισημαίνουν ότι το κτίριο θα αντέξει ισχυρούς σεισμούς και θα είναι υψηλότερο από το μεγαλύτερο τσουνάμι. Θα διαθέτει χώρο εκκένωσης στον τελευταίο όροφο, που θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 900 άτομα, προσβάσιμα μέσω εξωτερικής ράμπας.
Δύο μέρες προμήθειας, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων, των τροφίμων και των πρώτων βοηθειών, θα κρατηθούν στην οροφή, δήλωσε ο Cinamon Moffett, συντονιστής της ερευνητικής μονάδας για το θαλάσσιο κέντρο. Μόλις υποχωρήσει το νερό, οι επιζώντες θα εκκενωθούν σε κοινοτικό κολέγιο σε κοντινό λόφο, είπε.
Ένας σεισμός στη ζώνη  Cascadia, η οποία εκτείνεται στον ωκεανό από τη Βόρεια Καλιφόρνια στο νησί του Βανκούβερ του Καναδά, έχει 37% πιθανότητα να συμβεί από το Όρεγκον τα επόμενα 50 χρόνια. . Οι σεισμοί στη Cascadia έχουν μέσο μέγεθος περίπου 9 ρίχτερ, καθιστώντας τους μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο.
Τα αποδεικτικά στοιχεία για την καταπληκτική καταστροφική δύναμη του σεισμού του Cascadia είναι ορατά 30 μίλια (50 χιλιόμετρα) από την ακτή από το Newport.
Το 1700 ο εκτιμώμενος σεισμός μεγέθους 9 ρίχτερ έστειλε ένα τσουνάμι στον Ειρηνικό μέχρι την ακτή της Ιαπωνίας, όπου πλημμύρισε αγροτικά χωράφια και κατέστρεψε τις βάρκες των ψαράδων.
Στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό και τον Καναδά, ο αντίκτυπος ήταν πολύ χειρότερος και περιγράφεται στη λαογραφία των αυτόχθονων λαών.
Το νησί του Βανκούβερ στην επαρχία Βρετανικής Κολούμπια του Καναδά χτυπήθηκε από το τσουνάμι του 1700. Αλλά κανένας νόμος δεν απαγορεύει την κατασκευή δημόσιων κτιρίων στις ζώνες τσουνάμι εκεί.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου