Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Ωρα για τερματισμό της «μάχης με τη Ρωσία»-Γιούνκερ.

Πρέπει να επιστρέψουμε, δεν θα έλεγα κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πεδία,όπου μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα με την έρευνα και την καινοτομία και άλλα. Μη ξεχνώντας ποιες είναι οι διαφορές και οι αποκλίσεις μας. Ωστόσο, αυτή η κατάρρευση της Ρωσίας πρέπει να τερματιστεί » , είπε.
Ωστόσο, ο κ. Juncker δεν ήταν εξ ολοκλήρου συμβιβαστικός. Ανέφερε ότι η ΕΕ δεν θα δεχτεί ποτέ "τι έκανε η Ρωσία" στην Ουκρανία και την Κριμαία, αναφερόμενος στο βίαιο πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο που έφερε στην εξουσία την σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας και το επακόλουθο δημοψήφισμα στην Κριμαία, το οποίο οδήγησε σε 90% επανένωσης με τη Ρωσία. 
Ο κ. Γιούνκερ μίλησε σε ακροατήριο σε εκδήλωση των Βρυξελλών σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΕΕ. 

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ-Γιούνκερ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να επανασυνδεθεί η ΕΕ με τη Ρωσία και να σταματήσει να την "χτυπάει"σε αντίθεση με αυτούς που θέλουν κυρώσεις.
Ωστόσο, το μέγεθος της Ρωσίας (που είναι στην πραγματικότητα ένα συγκριτικά μέτριο 17,1 εκ. Τετραγωνικά χιλιόμετρα) δεν εμπόδισε την ΕΕ και τους συμμάχους της να θέσουν σε κίνδυνο τη διπλωματία με μαζική απέλαση ρώσων διπλωματών πριν από δύο μήνες. Συνολικά, περισσότεροι από 100 απεστάλησαν στη Ρωσία από περισσότερες από δώδεκα χώρες, κατηγορούμενοι ότι ήταν κατάσκοποι.
Τα λόγια του Γιούνκερ είναι ενδεικτικά μιας ευρύτερης «ενόχλησης» που αναπτύσσεται στην ΕΕ σχετικά με τη συνεχιζόμενη δαιμονοποίηση της Ρωσίας, πιστεύει η διεθνής πολιτική λέκτορας, Tara McCormack, από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ, ειδικά αφού οι ΗΠΑ ξεκίνησαν έναν εμπορικό πόλεμο στους διατλαντικούς εταίρους της με το μέταλλο εισαγωγής.
"Νομίζω ότι ο Juncker αντικατοπτρίζει στην πραγματικότητα ένα ευρύτερο κλίμα σε άλλα κράτη της ΕΕ, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές, η σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας πρέπει να εξομαλυνθεί κάπως ... Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα αντικατασταθεί [για τις ΗΠΑ ], αλλά νομίζω ότι αυτός ο πιθανός εμπορικός πόλεμος αντικατοπτρίζει το είδος των ρωγμών στη σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Αμερικής " , ανέφερε στην RT.
https://www.rt.com/news/428469-juncker-end-russia-bashing/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου