Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Τι συμβαίνει με όλες τις προειδοποιήσεις ψευδούς συναγερμού από το σύστημα συναγερμού έκτακτης ανάγκης πρόσφατα;

Το 2018, έχουν υπάρξει τουλάχιστον 4 ψευδείς συναγερμοί που έχουν φέρει πανικό χωρίς κανένα λόγο. Σας κάνει να αναρωτιέστε, τι συμβαίνει με όλους αυτούς τους ψευδείς συναγερμούς; Και πώς μπορούμε να εμπιστευθούμε πραγματικά μια ειδοποίηση που έρχεται στο τηλέφωνό μας από το Σύστημα Επείγουσας Ανάγκης;

Χαβάη


Η πρώτη, βέβαια, ήταν η Χαβάη, στις 13 Ιανουαρίου. 

Μάιν

Ακολούθησε μια άλλη ανακριβής ειδοποίηση που στάλθηκε στους κατοίκους του Maine. Η προειδοποίηση,ειδοποίησε τους ανθρώπους στην παραθαλάσσια πόλη του Πόρτλαντ ότι ένα τσουνάμι εισερχόταν.

Αλάσκα

Η προειδοποίηση για τσουνάμι λίγους μήνες αργότερα στην Αλάσκα,η περιοχή είναι επιρρεπής σε σεισμική δραστηριότητα και σε μια περιοχή όπου τα τσουνάμι είναι μια πιο ρεαλιστική απειλή.

Όρεγκον

Στη συνέχεια, πριν από λίγες ημέρες, το σύστημα στο Όρεγκον έστειλε ένα μυστηριώδες μήνυμα στους κατοίκους του Salem που τους είχε προκαλέσει αμηχανία και ανησυχία.
Και αυτό ήταν - δεν συμπεριλήφθηκαν περισσότερες πληροφορίες. Ακριβώς ότι υπήρξε έκτακτη ανάγκη και ότι έπρεπε "να προετοιμαστούν για δράση".
Ο Andrew Phelps, επικεφαλής του γραφείου διαχείρισης έκτακτης ανάγκης του Όρεγκον, ζήτησε συγνώμη για το "σφάλμα". Αποδεικνύεται ότι αυτή τη φορά στην πραγματικότητα υπήρξε μια κρίσιμη κατάσταση την οποία οι άνθρωποι έπρεπε να γνωρίζουν.

Το σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης δεν λειτουργεί πολύ καλά.

Το σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης (EAS) εποπτεύεται από την FCC και μπορεί να αποσταλεί τοπικά ή ακόμα και σε εθνικό επίπεδο.
Το σύστημα προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης (EAS) είναι ένα εθνικό σύστημα δημόσιας προειδοποίησης που απαιτεί ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, συστήματα καλωδιακής τηλεόρασης, ασύρματα καλωδιακά συστήματα, παρόχους δορυφορικής ψηφιακής ραδιοφωνικής υπηρεσίας (SDARS) και παρόχους απευθείας δορυφορικής εκπομπής (DBS)Ο Πρόεδρος μπορεί να απευθυνθεί στο αμερικανικό κοινό κατά τη διάρκεια εθνικής έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τις κρατικές και τοπικές αρχές για την παροχή σημαντικών πληροφοριών έκτακτης ανάγκης, όπως ειδοποιήσεις AMBER και πληροφορίες για τον καιρό που απευθύνονται σε συγκεκριμένους τομείς.
Η FCC, σε συνεργασία με την Federal Emergency Management Agency (FEMA) και την Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογικών Υπηρεσιών της Εθνικής Ωκεανίας και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης (NWS), εφαρμόζει την EAS σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ο Πρόεδρος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να καθορίζει πότε θα ενεργοποιηθεί η EAS σε εθνικό επίπεδο και έχει αναθέσει αυτή την εξουσία στον διευθυντή της FEMA. Η FEMA είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή της εθνικής ενεργοποίησης του EAS, των δοκιμών και των ασκήσεων. Το NWS αναπτύσσει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες για να ειδοποιήσει το κοινό για επικείμενες επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. 
Το EAS, παρότι είναι μια μεγάλη ιδέα, στέλνει τόσες πολλές προειδοποιήσεις ψευδούς συναγερμού που κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί εάν οι άνθρωποι θα δίνουν προσοχή ακόμη και σε μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι θεωρίες αφθονούν γιατί συμβαίνουν οι ψεύτικοι συναγερμοί.
  • Ανθρώπινο λάθος.
  • Εσκεμμένη χειραγώγηση για να πανικοβληθούν οι άνθρωποι να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι.
  • Μια κάλυψη για ένα σύστημα το οποίο είχε καταστραφεί.
  • Στην περίπτωση της Χαβάης, μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εκτρέπεται ήσυχα.
  • Σφάλματα συστημάτων.
  • Η συμβουλή μου! Είναι η ίδια συμβουλή που θα έδινα σε κάθε περίπτωση. Αν νομίζετε ότι μπορεί να υπάρχει απειλή, μην πανικοβληθείτε, ακολουθήστε τις κατάλληλες ενέργειες και περιμένετε να δείτε πώς παίζουν τα πράγματα.
  • https://www.theorganicprepper.com/false-alarm-warnings/
  • ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE ORGANIC PREPPER : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου