Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Η μεγαλεπήβολη απάντηση του ΝΑΤΟ στον «αλαζόνα» Πούτιν (ΧΑΡΤΕΣ).

NATO_Russia01
Ενώνει τις δυνάμεις του το ΝΑΤΟ προκειμένου να… μπει στο μάτι του Βλαντιμίρ Πούτιν και των πολεμικών του ασκήσεων στην Ευρώπη.

Ενδεικτικά δεν είναι μόνο όσα λέγονται επισήμως, από τα στόματα πολιτικών και στρατιωτικών, αλλά και τα δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο. Δεν είναι λίγα τα μίντια κυρίως στις ΗΠΑ και στη Βρετανία που έχουν σπεύσει τις τελευταίες εβδομάδες να κηρύξουν την έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των «Times» του Λονδίνου που έφτασαν στο σημείο να αναλύουν τα χαρακτηριστικά των νέων ρωσικών βαλλιστικών θερμοπυρηνικών πυραύλων (Sarmat RS-28). Σε απάντηση αυτών, μόνο η Μεγάλη Βρετανία έστειλε 800 στρατεύματα, τανκ και drones στην Εστονία, αφού θεωρούν ότι ο Πούτιν καλοκοιτάζει τη συγκεκριμένη γειτονική χώρα της Ρωσίας.
Από δημοσίευμα που παρουσιάζει τη συσπείρωση των νατοϊκών δυνάμεων
27R_NATO Estonia v RUSSIA 1
Η κίνηση της Μόσχας λίγες μέρες πριν να αναπτύξει πυραύλους, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, στον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ που συνορεύει με τη Λιθουανία και την Πολωνία, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει συναγερμό στη Δύση.
Ποιους «φυλάει» το ΝΑΤΟ
NATO_Russia04
Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα βλέποντας το ΝΑΤΟ να τους περικυκλώνει. Υπενθυμίζεται δε, ότι σύμφωνα με τη συμφωνία ΝΑΤΟ – Ρωσίας του 1997, οι Δυτικοί δεν μπορούν να εγκαταστήσουν «μόνιμα» μάχιμες δυνάμεις στις χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας.
NATO_Russia03

Εν έτει 2016 ωστόσο, το NATO εμφανίζεται αποφασισμένο να μονιμοποιήσει την παρουσία του κοντά στα ρωσικά σύνορα… προκαλώντας την οργή της Μόσχας. Σύντομα, αναμένεται χώρες όπως η Δανία, η Ιταλία αλλά και η Γαλλία θα στείλουν δυνάμεις προκειμένου να κόψουν τα φτερά του Βλαδίμηρου.
http://www.crashonline.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%80%ce%ae%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%ac/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου