Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ο επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στο Βελιγράδι.Φωτό από συνέντευξη Τύπου Πατρούτσεφ (α)- Στεφάνοβιτς στο Βελιγράδι
Βελιγράδι.
Ο Γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη το Βελιγράδι επικεφαλής κλιμακίου για μια σειρά επαφών με Σέρβους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα ο λόγος της επίσκεψής του  είναι η υπογραφή ενός μνημονίου αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας.
Ο Ρώσος αξιωματούχος σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι  με τον Νεμπόισα Στεφάνοβιτς,  υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας,  επεσήμανε ότι το μνημόνιο θα πρέπει να υπογραφεί , προκειμένου να καθιερωθούν τακτικές επαφές των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών.
Τόνισε ότι «ένα τέτοιο έγγραφο δεν είναι νομικά δεσμευτικό, ούτε  μια κατάσταση διεθνούς συνθήκης» αλλά, «δημιουργεί τις απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων σε τακτική βάση σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε ότι πρέπει να γίνει μια καλύτερη συνεργασία με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και ότι με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νικολάι Πατρούσεφ, συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας στον τομέα της ασφάλειας και τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα.
Ο ίδιος  πρόσθεσε ότι με τον Ρώσο αξιωματούχο συζήτησαν για την κατάσταση της ασφάλειας στη Σερβία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού καθώς και τις προκλήσεις  που σχετίζονται με την μετανάστευση και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Το πρακτορείο ‘Fokus για το ίδιο θέμα σημειώνει ότι ο Πατρούτσεφ θα συναντηθεί ξεχωριστά με τον υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς.
Επίσης το Sputnik αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συζητηθούν θέματα της διεθνούς τρομοκρατίας και ο εξτρεμισμός στο Κόσοβο και τα Μετόχια.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου