Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Αλβανία: «Ελλάδα και Σερβία θα πληρώσουν το «μάρμαρο» στα Βαλκάνια» – Οι Τούρκοι αμφισβητούν την συνθήκη της Λωζάνης και οι Αλβανοί το Συνέδριο του Βερολίνου και των Βερσαλλιών.

Αλβανικός τύπος: Το Κοσσυφοπέδιο και η ΠΓΔΜ είναι «προσωρινές λύσεις»- Ελλάδα και Σερβία θα πληρώσουν το «μάρμαρο» στα Βαλκάνια .golema-albanija___sred
Μετά την ανακοίνωση του Τούρκου προέδρου Ρ. Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάννης καθώς και τις δηλώσεις περί δημοψηφισμάτων στην δυτική Θράκη και νησιά , σειρά πήραν οι Αλβανοί οι οποίοι προετοιμάζονται εδώ και πολύ καιρό για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.   


Σύμφωνα με κύριο δημοσίευμα στην εφημερίδα lajmpress.com των Σκοπίων  και φωτογραφία με το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας με κομμάτι της Ελλάδος, τονίζεται ότι « η διεθνής κοινότητα, έχει δημιουργήσει ένα «πείραμα» υποστηρίζοντας την ύπαρξη αυτών των δύο χωρών  ( ΠΓΔΜ-Κοσσυφοπέδιο) . Αλλά το πείραμα έχει αποτύχει, διότι ούτε το Κοσσυφοπέδιο ούτε και η πΓΔΜ, μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κανονικά εθνικά κράτη που να λειτουργούν με νορμάλ συνθήκες .
 Η κατάσταση του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ  είναι μια προσωρινή λύση ή ένα αποτέλεσμα των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από τη διεθνή κοινότητα (Ευρώπη και ΗΠΑ) για να σταματήσουν  τις υφιστάμενες συγκρούσεις ή για την πρόληψη των συγκρούσεων και το μέλλον.
Τα μέτρα αυτά, όπως αποδεικνύεται, δεν επιλύουν το παλαιό βαλκανικό  πρόβλημα της οριοθέτησης των συνόρων .
Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα πρέπει να προσπαθήσουν και πάλι με ένα σχέδιο 5 ή 10 ετών για να αποδείξουν  οριστικά εάν αυτές οι δύο χώρες μπορούν να μετεξελιχθούν σε κανονικά  κράτη.
 Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ( που θα είναι) και εάν η Ελλάδα συνεχίζει να αγνοεί την ύπαρξη της ύπαρξης της ΠΓΔΜ  και η Σερβία  του Κοσσυφοπεδίου, και αν οι χώρες αυτές δεν γίνουν δεκτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ θα εξετάσουν  το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας με την Αλβανία, τονίζει το άρθρο .
Η ομοσπονδία / συνομοσπονδία,  είναι η βέλτιστη λύση των προβλημάτων στα Βαλκάνια, τα οποία αντικατοπτρίζονται  αρνητικά  στην Ευρώπη. Η ομοσπονδία / Συνομοσπονδία, μετά από ένα χρονικό διάστημα, θα πρέπει να συγχωνευθεί  σε μια ενιαία οντότητα ( Μεγάλη Αλβανία).
Στο μέλλον το θέμα αυτό και ανάλογα με την ύπαρξη και την ευημερία αυτής της συνομοσπονδίας , «μπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε είδος της ένωσης με την Ελλάδα», υπογραμμίζει το αλβανικό δημοσίευμα εμφανίζοντας ύποπτα και υποχθόνια σχέδια για την χώρα μας .
«Με την ενέργεια αυτή θα βελτιωθούν τα λάθη του Συνεδρίου του Βερολίνου και των Βερσαλλιών και αυτό το γεγονός την ίδια στιγμή, θα σηματοδοτήσει το τέλος των προβλημάτων στα Βαλκάνια.
Κατά συνέπεια, από οικονομική άποψη αλλά και από την άποψη της ασφάλειας θα ενισχυθεί η περιοχή των Βαλκανίων αλλά και αυτή της  Ευρώπης. Ο κίνδυνος της επανεμφάνισης του πανσλαβισμού  αν και «κατεδαφίστηκε» στο Συνέδριο του Βερολίνου (1878),ω ιδιαίτερα πρόσφατα με την συνδρομή της Ρωσίας , ο κίνδυνος αυτός αυξήθηκε  και πάλι στα Βαλκάνια », καταλήγει ο Αλβανός αρθρογράφος, ο οποίος δεν αναφέρει τίποτα μα τίποτα τυχαία .
Σύμφωνα με πληροφορίες , η πρόσφατη πολυσχιδής  δραστηριοποίηση της Ρωσίας στα Βαλκάνια, και η εμφάνιση ρωσικών δυνάμεων στην Σερβία , φέρνει ξανά στο προσκήνιο  την επανεμφάνιση του ρωσικού κινδύνου για Αλβανούς και Τούρκους και Αμερικανούς , με ένα άξονα  όλων των ορθοδόξων χωρών  υπό την Μόσχα. απέναντι στους σχεδιασμούς της δύσης .
Για αυτό και οι ΗΠΑ έχουν » κινητοποιήσει» ήδη  τον αλβανικό εθνικισμό στην περιοχή μας, ο οποίος  σε συνδυασμό με τον τουρκικό νεο-οθωμανισμό θα προκαλέσουν μεγάλες αναταράξεις.
Με άξονα « την νέα γενιά » των μαχητών του UCK σε ΠΓΔΜ, Κοσυφοπέδιο, Πρέσεβο, η οποία εκπαιδεύτηκε επαρκώς στην Συρία θα δημιουργήσουν συγκρούσεις σε ολόκληρα τα Βαλκάνια,
Ελλάδα-Σερβία, θα αναγκαστούν σε αυτήν την περίπτωση,  είτε να υποταχθούν στην νέα κατάσταση είτε να «ενσωματωθούν και να αφομοιωθούν.
Με λίγα λόγια Οι Τούρκοι μας ζητούν την μισή Ελλάδα και την άλλη μισή οι Αλβανοί , τέτοια σχέδια σκέπτονται τα «σαΐνια»  σε ΕΕ και ΗΠΑ .
Μόνο που ο Βλαδίμηρος «κατέβηκε» για τα καλά στα «ζεστά νερά μας»,  με όλα τα «όπλα» του   και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν σκοπεύει να το κουνήσει «βήμα» από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου