Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Με «πλούσια» ατζέντα στην Αθήνα ο Λαβρόφ.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.Με «πλούσια» ατζέντα στην Αθήνα ο Λαβρόφ

Στην «ατζέντα» θα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, η πορεία των διμερών σχέσεων, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού πραγματοποιείται λίγους μήνες, μετά την αντίστοιχη του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Μάιο του 2016.
Πρόκειται για μία συνάντηση, η οποία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι μακραίωνοι πολιτικοί, οικονομικοί και πολιτιστικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ θα γίνει αρχικά, δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο, και από τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, θα έχει συνομιλίες με τον κ. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον οποίο θα συνυπογράψει το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας -  Ρωσίας για την τριετία 2017-2019.
Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν παράλληλα, στο 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Forum στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ θα παραστούν και στα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ - Πύλη στην Ιστορία» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Σχετικά με το Κυπριακό, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα προσδοκά από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει τη θέση της για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, η οποία θα είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και θα λαμβάνει υπόψη της αποκλειστικά τα συμφέροντα των Κυπρίων.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν την αναγκαιότητα διατήρησης των καναλιών επικοινωνίας με τη Ρωσία, καθώς κρίνουν ως αντιπαραγωγική την παγίωση μίας νέου ψυχροπολεμικού τύπου, αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Μόσχας.
http://www.kontranews.gr/POLITIKE/254124-Me-ploysia-atzenta-sten-Athena-o-Labroph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου