Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Ένα ανώμαλο φαινόμενο παρατηρείται στη Σιβηρία (PHOTO).

Στο εθνικό πάρκο Shushenskiy Bor στο νότιο τμήμα της Krasnoyarsk Territory, παρά τους νυκτερινούς παγετούς και τον παγετό το πρωί, πολλά φυτά όπως η ανεμώνη,και το τριφύλλι ανθίζουν αμέσως.Ανωμαλλικό φαινόμενο (PHOTO) παρατηρείται στη Σιβηρία |  Ρωσική άνοιξη

Αυτό ειπώθηκε στο περιφερειακό υποκατάστημα της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας Krasnoyarsk.
Οι επιστήμονες ήταν ιδιαίτερα έκπληκτοι από το δάσος της ανεμώνης (Λατινικά Anemonu sylvéstris), μια ποώδη πολυετή ανάπτυξη στο πάρκο σε διάφορους τύπους φυτειών πεύκου και σημύδας.
Φωτογραφία: Elinor Pat
Στο Perovskoye lesnichestvo, η κορυφή της ανθοφορίας της εμφανίζεται στα μέσα Μαΐου. Στα «Χρονικά της Φύσης» του πάρκου τα τελευταία δέκα χρόνια δεν υπάρχουν στοιχεία για τη δευτερογενή ανθοφορία αυτού του φυτού στα τέλη του φθινοπώρου.
Επιπλέον, τα φυτά που άνθισαν ενεργά την άνοιξη, το καλοκαίρι και το πρώτο εξάμηνο του φθινοπώρου συνεχίζουν να ανθίζουν.

Φωτογραφία: Elinor Pat
Αυτό είναι το κόκκινο τριφύλλι (lat Trifolium rubens) και το τριφύλλι  (lat. Medicágo satíva). Παραδοσιακά, ανθίζουν στο πάρκο από τα τέλη Μαΐου έως τον Αύγουστο.Το  ανθισμένο τριφύλλι μπορεί συχνά να βρεθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά τον Οκτώβριο για να δείτε τα φρέσκα λουλούδια που καλύπτονται με παγετό μετά από τη νύχτα που το θερμόμετρο πέφτει σε μείον 5 βαθμούς, είναι ασυνήθιστο στη Σιβηρία.


Φωτογραφία: Elinor Pat
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του εθνικού πάρκου, η αναγέννηση των φυτών αυτών δεν είναι ευρέως διαδεδομένη. Κατά κανόνα, ατομικά ανθίζουν κοντά σε υδάτινα σώματα , τα οποία τους παρέχουν ένα ηπιότερο μικροκλίμα. Αυτή η συμπεριφορά πιθανότατα οφείλεται στα κλιματικά χαρακτηριστικά του 2019: δροσερά βροχερά καλοκαίρια και ήπιο φθινόπωρο.

https://rusvesna.su/news/1570881409
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου