Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλες πυρκαγιές στο Λος Άντζελες και την Καλιφόρνια.

Μια επιθετική πυρκαγιά ξέσπασε στο Sylmar αργά το βράδυ της Πέμπτης, έκαψε  πάνω από 4.600 στρέμματα και προκάλεσε υποχρεωτικές εντολές εκκένωσης για 12.700 σπίτια, καθώς οι φλόγες έκαψαν μέχρι τις κατοικίες και τις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας.


Η πυρκαγιά που ονομάστηκε πυρκαγιά της Saddleridge, ξέσπασε λίγο πριν τις 10 μ.μ. κοντά στο δυτικό 210 αυτοκινητόδρομο κοντά στην οδό Yarnell, σύμφωνα με το πυροσβεστικό τμήμα του Λος Άντζελες. Λίγες ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, οι φλόγες κατέφθασαν σε 5 αυτοκινητόδρομους, στη Granada Hills και Porter Ranch, όπου κάηκαν κάποια σπίτια, δήλωσε ο Chief Dep. Al Poirier.
 Ο αυτοκινητόδρομος 210 έκλεισε και προς τις δύο κατευθύνσεις μεταξύ των αυτοκινητόδρομων 5 και 118, σύμφωνα με το Patrol της Καλιφόρνιας.
 Αρκετά σπίτια έχουν καταστραφεί από τη φωτιά, δήλωσαν αξιωματούχοι. Μόλις έρθει ο ήλιος, οι αρχές θα είναι σε θέση να κάνουν καλύτερη αξιολόγηση της έκτασης πυρκαγιάς και πόσες κατοικίες έχουν χαθεί.

Η LAFD δήλωσε ότι 100.000 κάτοικοι είχαν πληγεί από την πυρκαγιά Saddleridge. Οι υποχρεωτικές εντολές εκκένωσης ισχύουν  στις ακόλουθες περιοχές:

ΟΛΑ του Porter Ranch (βόρεια του 118 αυτοκινητόδρομου) από το Reseda στο De Soto.
 

Η κοινότητα Oakridge Estates βόρεια του αυτοκινητόδρομου 210.

Δυτικά της Balboa, βόρεια του Sesnon έως τα σύνορα της επαρχίας Ventura με το DeSoto ως τα δυτικά σύνορα.
Οι υπάλληλοι τόνισαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η διασφάλιση ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις εκκένωσης. Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες, το οποίο ξεκίνησε μια τακτική επιφυλακή σε ολόκληρη την πόλη σε απάντηση της πυρκαγιάς, προτρέπει το κοινό να είναι έτοιμο να εκκενωθεί καθώς η πυρκαγιά Saddleridge κινήθηκε γρήγορα προς τα δυτικά προς τα βόρεια τμήματα των Granada Hills, Porter Ranch και Chatsworth.

Περίπου 450 άτομα του προσωπικού της LAFD αντιμετώπιζαν την πυρκαγιά, θεωρούμενη από το LAFD ως "σοβαρή έκτακτη κατάσταση".
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HAL TURNER RADIO SHOW : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου