Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Είναι αναπόφευκτο.Ο Γαλαξίας Μίλκυ Γουέι θα συγκρουστεί με τον Γαλαξία Ανδρομέδα.

Ο Γαλαξίας Μίλκυ Γουέι κατευθύνεται προς τον Γαλαξία Ανδρομέδα

προειδοποίησαν οι επιστήμονες, καθώς τα δύο αστεροσκοπικά σμήνη προετοιμάζονται για να συγκρουστούν θεαματικά.Γαλαξίας Γαλαξίας: Η Ανδρομέδα κατευθύνεται προς τη Γη

Ο Γαλαξίας Μίλκυ Γουέι φιλοξενεί περίπου 200 δισεκατομμύρια αστέρια, αλλά οι τρομερές προσομοιώσεις δείχνουν ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί βίαια στο μέλλον. Ο Γαλαξίας Ανδρομέδα, γνωστός και σαν M31, είναι ο πλησιέστερος σπειροειδής γαλαξίας που γειτνιάζει με τη δική μας γωνιά του χώρου.
Τα τρομακτικά νέα έρχονται χάρη στον δορυφόρο Gaia της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), ο οποίος διερεύνησε την κυκλοφορία του Ανδρομέδα και του Γαλαξία Triangulum (M33).
Προηγούμενες μελέτες για την επικείμενη σύγκρουση έχουν προτείνει μια ημερομηνία σύγκρουσης σχεδόν 3,5 δισεκατομμυρίων ετών από τώρα.Συγκρούσεις Γαλαξίας Γαλαξίας με την Ανδρομέδα
Αλλά οι αστρονόμοι που έχουν μελετήσει την τελευταία παρτίδα δεδομένων της Gaia έχουν προτείνει ότι η σύγκρουση θα συμβεί 600 εκατομμύρια χρόνια αργότερα.
Και τα καλά νέα είναι ότι η Ανδρομέδα δεν κατευθύνεται για άμεσο χτύπημα με τον Γαλαξία.Γράμματα Γαλαξίας Γαλαξίας: Τρίγωνο Γαλαξίας M33
Το ΕΣΟΛ δήλωσε σε μια δήλωση: «Ενώ ο Γαλαξίας και η Ανδρομέδα εξακολουθούν να προορίζονται να συγκρουστούν και να συγχωνευθούν, τόσο ο χρονισμός όσο και η καταστροφική αλληλεπίδραση είναι πιθανόν να είναι διαφορετικά από τα αναμενόμενα.
Καθώς η κίνηση της Ανδρομέδας διαφέρει κάπως από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, ο γαλαξίας είναι πιθανό να αποδώσει περισσότερο από ένα χτύπημα στο Γαλαξία από μια σύγκρουση από την κεφαλή.
"Αυτό δεν θα γίνει σε 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά σε 4,5 δισεκατομμύρια - περίπου 600 εκατομμύρια χρόνια αργότερα από ό, τι αναμενόταν."

Συνδυάζοντας τις υπάρχουσες μελέτες της Andromeda και του Triangulum, οι ερευνητές του ESA έχουν υπολογίσει τις αναμενόμενες τροχιές των δύο γαλαξιών.
Αυτό βοήθησε τους αστρονόμους να καθορίσουν τα μονοπάτια τους δισεκατομμύρια χρόνια στο μέλλον καθώς και στο παρελθόν.
AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου