Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η Ινδία διαμαρτύρεται έντονα για τη χυδαία εμφάνιση του πακιστανικού προσωπικού του IAF στο Πακιστάν: MEA.Ο πατέρας του πιλότου του IAF ήταν σύμβουλος του Kaatru Veliyidai.

Η Ινδία ζήτησε άμεση επιστροφή του πιλότου.

Μέσα από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο πυρηνικά ένοπλων χωρών, η Ινδία, την Τετάρτη το βράδυ, κάλεσε τον Αναπληρωτή Ύπατο Αρμοστή του Πακιστάν και υπέβαλε ισχυρή διαμαρτυρία "στην απροσδηλωμένη πράξη επιθετικότητας" από την αεροπορία της.
"Ο απεσταλμένος του Πακιστάν κλήθηκε σήμερα το απόγευμα από το MEA να καταθέσει μια έντονη διαμαρτυρία για την αδιαμφισβήτητη πράξη επιθέσεων του Πακιστάν κατά της Ινδίας νωρίτερα σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του ινδικού εναέριου χώρου από την Πολεμική Αεροπορία Pak και της στόχευσης των ινδικών στρατιωτικών θέσεων.
Εκφράζοντας την ανησυχία του για το Πακιστάν που δεν επιβάλλει διμερή δέσμευση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το ΜΑΕ στη δήλωσή του δήλωσε: «Είναι ατυχές ότι αντί να εκπληρώσει τη διεθνή υποχρέωσή του και τη διμερή δέσμευσή της να αναλάβει αξιόπιστη δράση εναντίον τρομοκρατικών οντοτήτων και ατόμων που δραστηριοποιούνται από το έδαφός της, ενεργούσε με επιθετικότητα ενάντια στην Ινδία ".
Την Τρίτη το πρωί, η MEA είπε ότι «η Ινδία διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει  αποφασιστική δράση για να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα από κάθε επιθετική συμπεριφορά ή διασταύρωση -στη συνοριακή τρομοκρατία. "
Η κυβέρνηση έπεσε επίσης στο Πακιστάν για την επίθεση εναντίον του πιλότου της IAF που συνελήφθη ζωντανός από τις δυνάμεις της, το πρωί της Τετάρτης , μετά τις αναχαιτήσεις μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών κατά μήκος της γραμμής. Η Ινδία ζήτησε άμεση επιστροφή του πιλότου.
"Η Ινδία επίσης έντονα διαμαρτυρήθηκε για τη χυδαία παρουσία του Πακιστάν σε τραυματισμένο προσωπικό της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και της Σύμβασης της Γενεύης. Γίνεται σαφές ότι το Πακιστάν θα ήταν καλό να διασφαλίσει ότι δεν θα βλάψει το ινδικό προσωπικό της άμυνας υπό την επιμέλειά του. Η Ινδία αναμένει επίσης την άμεση και ασφαλή επιστροφή του ", δήλωσε ο MEA.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INDIAN EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com
Ο πατέρας του πιλότου του IAF ήταν σύμβουλος του Kaatru Veliyidai.

Διοικητής της Πτέρυγας της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο πατέρας του Abhinandan Varthaman, Air Marshal S Varthaman, ήταν σύμβουλος της ταινίας Kaatru Veliyidai. Η ταινία του 2017 που σκηνοθέτησε η Mani Ratnam με πρωταγωνιστές τον Karthi και την Aditi Rao Hydari αφορούσε έναν πιλότο του IAF που συνελήφθη από το Πακιστάν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Kargil το 1999.

Η ταινία Mani Ratnam του 2017 Kaatru Veliyidai με πρωταγωνιστές τον Karthi και Aditi Rao Hydari είχε τον αρχηγό του IAF Wing Commander του Abhinandan Varthaman S Varthaman (L) ως σύμβουλος
Καθώς η Ινδία προσεύχεται για την ασφαλή επιστροφή του διοικητή Αβινταντάν Βαρτάμαν, οι ομοιότητες μεταξύ της ταινίας και των πραγματικών καταστάσεων είναι λίγο πολύ έντονες.  Ειρωνία; Διοικητής της  Πτέρυγας ο πατέρας του Αβινταντάν Βαρτάμαν, Αεροπορικός στρατάρχης S Varthaman, ήταν σύμβουλος της ταινίας  της Mani Ratnam Kaatru Veliyidai.Οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ύστερα από το γεγονός ότι ο διοικητής πτέρυγας του ΙΑΦ, Αβινταντάν Βάρταμαν,συνελήφθει  το πρωί της Τετάρτης.
Οι άνθρωποι σε όλο το Twitter, το Facebook, το WhatsApp και το Instagram έχουν δημοσιεύσει μηνύματα που παροτρύνουν το Πακιστάν να επιστρέψει με ασφάλεια τον Αβινταντάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν κ. Imran Khan πραγματοποίησε επίσης συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες μετά την ενημέρωση του ινδικού MEA για τα ΜΜΕ. Ο Khan δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: "Αν αφήσουμε την σύγκρουση μεταξύ των δύο εθνών να κλιμακωθεί από αυτό το σημείο, δεν ξέρουμε πού θα πήγαινε, ούτε θα παραμείνει υπό τον έλεγχό μου ούτε στη Narendra Modi."
Τα βίντεο του διοικητή πτέρυγας Abhinandan Varthaman κυκλοφόρησαν ευρέως στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
Το αστέρι του Ταμίλ και ο ήρωας του Κατρούρου Βελιγιαντάι Karthi έγραψαν στο Twitter, "Είμαι πολύ τυχερός που συναντήθηκα με μερικούς από τους πιλότους μαχητών μας στο #IAF. Είναι αληθινή τιμή να τους γνωρίσω και είναι άνδρες διαφορετικού πρωταθλήματος.Θέλουμε την ασφαλή επιστροφή των πολεμιστών μας ».
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INDIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

1 σχόλιο: