Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας λέει ότι ο στρατός είναι ελεύθερος να δράσει εναντίον του Πακιστάν.

Σε μια δραματική και επικίνδυνη κλιμάκωση των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν τις τελευταίες 72 ώρες, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Νάρεντρα Μόντι, δήλωσε ότι δίνει «ελευθερία» στις ένοπλες δυνάμεις για να ενεργήσουν εναντίον του Πακιστάν ».


Την Τετάρτη το πρωί, τουλάχιστον δύο στρατιωτικά αεροσκάφη της Ινδίας
καταρρίφθηκαν από το Πακιστάν, με πολλαπλούς πιλότους που σκοτώθηκαν και τουλάχιστον ένας πιλότος αιχμαλωτίστηκε. 
Πριν από 48 ώρες, η Ινδία ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στο Πακιστάν για να καταστρέψει τρομοκρατικές θέσεις,που σε βομβιστική επίθεση στις 15 Φεβρουαρίου, σκότωσαν 40 αστυνομικούς της Ινδίας. 
Η κατάσταση μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας γίνεται γρήγορα ένας πραγματικός πόλεμος, με την ανταλλαγή βαρύ πυροβολικού  από τις δύο χώρες κατά μήκος της "Γραμμής Ελέγχου (LoC)" στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.
Σοβαρές ανησυχίες είναι ήδη αυξημένες ότι και τα δύο έθνη μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα πυρηνικά όπλα τους. Αν υπάρξει μια πυρηνική ανταλλαγή μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, η προκύπτουσα ακτινοβολία και ο καπνός θα φτάσουν την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα σε 72 ώρες.Οι Αμερικανοί προειδοποιούνται ότι είναι έτοιμοι να προστατευθούν από τέτοια ακτινοβολία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HAL TURNER RADIO SHOW : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου