Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον επιχειρηματία από τον Πειραιά.

Όσο περνούν τα 24ωρα χωρίς επικοινωνία των δραστών με την οικογένεια, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες των Αρχών να ήταν απαγωγή για λύτρα το κίνητρο των δραστών και έχουν αρχίσει να σκέφτονται τα χειρότερα σενάρια με το βλέμμα στο παρελθόν του.

Συμπληρώθηκαν τέσσερα 24ωρα χωρίς το παραμικρό ίχνος του επιχειρηματία από τον Πειραιά και χωρίς την παραμικρή επικοινωνία από τους δράστες για λύτρα, με αποτέλεσμα οι ελπίδες της οικογένειας και των Αρχών να έχουν αρχίσει να εξανεμίζονται…
Η ελπίδα πως το κίνητρο των δραστών της αρπαγής σε βάρος του επιχειρηματία ήταν τα λύτρα αρχίζει να χάνεται όσο περνούν οι ημέρες και έτσι μοιραία οι Αρχές επικεντρώνονται σε άλλες πιθανότητες, πολύ χειρότερες, με το βλέμμα «καρφωμένο» στο παρελθόν του θύματος.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην είχε απασχολήσει για κάτι τις Αρχές, όμως το 2000 σε σχετική έρευνα του Λιμενικού είχε κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε υπόθεση λαθρεμπορίου.
Είναι πολλά τα χρόνια που έχουν περάσει από τότε όμως μοιραία μία σκέψη των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση είναι μήπως το κίνητρο των δραστών έχει να κάνει με μία τέτοια υπόθεση και μήπως ήθελαν μαζί τους τον επιχειρηματία για να τους υποδείξει κάποιο σημείο που τυχόν φυλασσόταν κάτι που ήθελαν.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η συνέχεια για το θύμα δεν θα ήταν καθόλου ευοίωνη, γι’ αυτό προβληματίζονται πολύ από την απόλυτη «σιγή ασυρμάτου» από τους δράστες, χωρίς ακόμη βεβαίως να έχουν εξαιρέσει εντελώς ακόμη και αυτή την πιθανότητα της απαγωγής για λύτρα, παρότι οι ημέρες που έχουν περάσει, έχουν ξεφύγει από το συνηθισμένο όριο επικοινωνίας και οι Αρχές έχουν αρχίσει να θεωρούν πρωτοχρονιάτικο δώρο μία ενδεχόμενη επικοινωνία.
Η αρπαγή σε βάρος του έγινε την περασμένη Πέμπτη, περίπου στις 9 το πρωί έξω από το σπίτι του, επί της οδού Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή.
Τέσσερις άγνωστοι δράστες ντυμένοι στα μαύρα ώστε να μοιάζουν με αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων, καθώς μάρτυρες ανέφεραν ότι έφεραν στα μπουφάν τους λογότυπο πιθανόν της ΕΚΑΜ, επιβίβασαν με την βία σε μαύρο όχημα τον γνωστό επιχειρηματία του Πειραιά στον χώρο των εισαγωγών ποτών και καπνικών προϊόντων, την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.
Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ανέφεραν πως είδαν τους άγνωστους άντρες να επιβιβάζουν με την βία τον επιχειρηματία σε ένα αυτοκίνητο και να διαφεύγουν με ταχύτητα.
Η θεατρικότητα που ακολούθησαν οι δράστες δείχνει ότι οπωσδήποτε τον ήθελαν ζωντανό μαζί τους είτε για να ζητήσουν λύτρα είτε για να του ζητήσουν να τους υποδείξει κάτι, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, που υπήρχε για παράδειγμα «συμβόλαιο» σε βάρος του, δεν θα χρειαζόταν να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία.
Οι πινακίδες του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δράστες, όπως τις είδε η οικιακή βοηθός του επιχειρηματία και άλλοι περίοικοι, δεν παραπέμπουν σε κανένα όχημα εντός ή εκτός χώρας.

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενες επιχειρήσεις τα οποία αναλύονται λεπτομερώς, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν οι αστυνομικοί τις κινήσεις των δραστών και την κατεύθυνση διαφυγής τους ή ακόμα και από προηγούμενες ημέρες την παρακολούθησή του.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου