Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Επίθεση ληστών σε εκκλησία στη Βιέννη: Πέντε τραυματίες, ο ένας σοβαρά.

Οι δύο ληστές έδεσαν και φίμωσαν τουλάχιστον 15 μοναχούς της Μονής Maria Immaculata - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών από την αυστριακή αστυνομία.church_robbery_austria_arthro

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη συμμορίας ληστών που εισέβαλε σε εκκλησία στο κέντρο της Βιέννης, οργάνωσαν οι αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας την Πέμπτη το απόγευμα.vienna4

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές έδεσαν και φίμωσαν τουλάχιστον 15 μοναχούς, Οι πέντε, ωστόσο, πρόβαλαν αντίσταση και βρέθηκαν μαχαιριωμένοι, ενώ η κατάσταση του ενός, κρίνεται σοβαρή.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή Strebersdorf, ενώ έχει καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από το σημείο και να μην πλησιάζουν για όσο διάστημα διαρκεί η επιχείρηση.
Η αστυνομία της Αυστρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για ληστεία. Η συμμορία εισέβαλε στη Μονή Maria Immaculata γύρω στις 13:30 τοπική ώρα. Έδεσε και φίμωσε τους μοναχούς και ακολούθως άρχισε να αναζητεί αντικείμενα αξίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γύρω στις 16:17, οι ληστές διέφυγαν και άφησαν πίσω τους, τους μοναχούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι από μαχαίρι.

Από τη Μονή φαίνεται να λείπουν αντικείμενα αξίας, η καταγραφή των οποίων θα γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες. Η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας κάνει λόγο για δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην εκκλησία της Μονής. Από τις περιγραφές των μοναχών που βρέθηκαν υπό καθεστώς ομηρίας, οι δύο δράστες είναι γύρω στο 1,80 μέτρα ύψος, μελαχρινοί και μιλούν σπαστά αυστριακά, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι είναι ξένοι ή μετανάστες.

Η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι δύιο δράστες, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας ή και οι δύο, να κρύβονται ακόμη στο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και δεν έχει ερευνηθεί εξ ολοκλήρου. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι δύο -κατά τα φαινόμενα- ληστές, χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνοι, ενώ στην επιχείρηση μετέχουν και κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων Cobra.
protothema.gr                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου