Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Αλλαγή στάσης από Τραμπ στο θέμα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία;

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, είχε νωρίτερα σήμερα γεύμα με τον Ντ. Τραμπ, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να αλλάξει στάση απέναντι στην αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Υπενθυμίζουμε πως ο Γκράχαμ, είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούλιο στην Μανπίτζ, μαζί με την γερουσιαστή Τζιν Σαχίν, για να δείξουν την αμερικανική στήριξη προς το κουρδικό στοιχείο. Επιπλέον, και οι δυο Αμερικανοί αξιωματούχοι, υπήρξαν σφοδροί πολέμιοι της Τουρκίας, ειδικά στο θέμα του πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Αναφορικά με το γεύμα με τον πρόεδρο Ντ. Τραμπ, ο Γκράχαμ φέρεται να έλαβε κάποιες διαβεβαιώσεις για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Πιο συγκεκριμένα, τα στρατεύματα δεν θα φύγουν εάν δεν διασφαλιστεί πρώτα η πλήρης καταστροφή του ISIS, δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να συμπληρώσει το κενό εξουσίας που θα αφήσουν πίσω τους οι Αμερικάνοι, και δεν διασφαλιστεί η προστασία των Κούρδων συμμάχων.
Στη πράξη βέβαια, η άποψη του Τραμπ για αποχώρηση από την Συρία δεν έχει αλλάξει, αλλά σύμφωνα με τον Γκράχαμ, πριν αυτή λάβει χώρα, θα εξασφαλιστούν τα τρια προαναφερθέντα προαπαιτούμενα.
Μέχρι χθες πάντως, η αστερόεσσα, συνέχισε να κυματίζει στην Μανπίτζ και τα αμερικανικά στρατεύματα εθεάθησαν να εκτελούν τις συνηθισμένες περιπολίες.
ptisidiastima.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου