Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμιο σοκ από τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου στην Αλγερία.

Σε άλλον ένα αποτρόπαιο αποκεφαλισμό προχώρησαν την Τετάρτη οι φανατικοί Ισλαμιστές, κάνοντας πράξη την απειλή τους προς τη Γαλλία με την εκτέλεση του 55χρονου Γάλλου ομήρου Εβρέ Γκουρντέλ, ο οποίος απήχθη, ενώ έκανε πεζοπορία σε ορεινή περιοχή της Αλγερίας.

Πίσω από την εκτέλεσή, την οποία επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος, βρίσκεται μια ομάδα Αλγερινών τζιχαντιστών που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ και σε αυτή την περίπτωση οι εξτρεμιστές γνωστοποίησαν τον αποκεφαλισμό του Γκουρντέλ με ένα βίντεο το οποίο ανάρτησαν το Διαδίκτυο.

Η οργάνωση, η οποία αποκαλείται Τζουντ αλ Χαλίφα («Στρατιώτες του Χαλιφάτου»), είχε απειλήσει τη Δευτέρα ότι θα εκτελέσει τον 55χρονο ορειβάτη από τη Νίκαια της Γαλλίας, εάν η Γαλλία δεν τερμάτιζε «σε διάστημα 24 ωρών» τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, ένα τελεσίγραφο που απέρριψε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.


To βίντεο του αποκεφαλισμού, το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους τζιχαντιστών, υπό τον τίτλο «Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση», ξεκινά με πλάνα στα οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Γαλλίας στην εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ο όμηρος πεσμένος στα γόνατα και με τα χέρια του δεμένα πίσω στην πλάτη, ενώ τον περιστοιχίζουν τέσσερις άνδρες οπλισμένοι και με τα πρόσωπα καλυμμένα.

Αμέσως μετά ένας από τους άνδρες διαβάζει ένα μήνυμα στο οποίο καταγγέλλει την επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία» εναντίον των μουσουλμάνων στην Αλγερία, το Μαλί και κυρίως στο Ιράκ.

Μετά την ανάγνωση του μηνύματος -στα αραβικά- οι απαγωγείς ρίχνουν τον όμηρο στο έδαφος και τον αποκεφαλίζουν.
Το βράδυ της Δευτέρας η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο υποστήριζε απεικονίζονταν ο Εβρέ Γκουρντέλ.

Ο Γάλλος τουρίστας ανέφερε τα στοιχεία του και στη συνέχεια εξηγούσε ότι απήχθη από την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

«Με κρατούν ως όμηρο και θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε (Φρανσουά Ολάντ) να κάνετε ότι μπορείτε, με βάση την εξουσία που έχετε, για να με βγάλετε από αυτή την δυσάρεστη θέση. Σας ευχαριστώ», έλεγε ο Γκουρντέλ.Ο 55χρονος ορειβάτης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1959. Ήταν οδηγός ορειβασίας και έφτασε στην Αλγερία στις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Ο ίδιος εξηγούσε στο βίντεο ότι βρισκόταν στα χέρια μιας ένοπλης ομάδας Αλγερινών, η οποία του ζητούσε να μεταφέρει το αίτημά της στην γαλλική κυβέρνηση, να μην υπάρξει επέμβαση στο Ιράκ.

 http://www.protothema.gr/article/412899/alert-nekros-o-gallos-omiros-ton-tzihadiston/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου