Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κύπρος: Σε θέση μάχης τα Tornado στο Ακρωτήρι - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ.

Σε κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας τελεί η βρετανική βάση Ακρωτηρίου, στη Λεμεσό, απ' όπου απογειώνονται τα αεροσκάφη τύπου Tornado, τα οποία πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις στο Ιράκ και καταγράφουν θέσεις των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους.

Μέχρι στιγμής τα αεροσκάφη, τα οποία είναι εφοδιασμένα με πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενες βόμβες δεν έχουν διενεργήσει βομβαρδισμούς. Ωστόσο οι χειριστές είναι πλέον εξουσιοδοτημένοι να ανοίγουν πυρ κατά στόχων των τζιχαντιστών, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο.Στεις βάσεις έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές των βρετανικών βάσεων κάνουν συνεχείς περιπολίες και καταγράφουν κάθε κίνηση.

Όπως αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ τα αεροσκάφη απογειώθηκαν για πέμπτη φορά  χθες από τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι. Από το πρωί του Σαββάτου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από το Ιράκ και τη Συρία, φέροντας πλέον τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους.

Συνοδευόμενα από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager τα Tornado απογειώνονται κατά ζεύγος.  Στις πρώτες τέσσερις επιχειρήσεις τους μέσα στο Σαββατοκύριακο τα αεροσκάφη επέστρεψαν στο Ακρωτήρι χωρίς να έχουν επιτεθεί κατά στόχων. Η τέταρτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής. Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έχει δηλώσει ότι οι πληροφορίες που συλλέγουν κατά τις αναγνωριστικές τους πτήσεις τα Tornado είναι «ανεκτίμητες» για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών στο έδαφος του Ιράκ. Επιπλέον ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον έχει προαναγγείλει καθημερινές πτήσεις από την Κύπρο.

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας δήλωσε οτι δεν πρέπει να δημιουργείται οποιοσδήποτε πανικός. (Διαβάστε περισσότερα - Συνεχής ενημέρωση Newsit.com.cy)     http://www.onalert.gr/stories/kypros-se-thesh-maxhs-tornado-sto-akrwthri-fwto-video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου