Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Tα αεροπλάνα του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν τις πρώτες επιθέσεις κατά της ΊΣΙΔΑΣ στο Ιράκ.

Τα βομβαρδιστικά από τη Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) πραγματοποίησαν τις  πρώτες  επιθέσεις τους εναντίον του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ, σύμφωνα με το Υπουργείο     Άμυνας (MoD).
A British Royal Air Force (RAF) Tornado GR4. (Reuters/Darren Staples)
"Αυτή η ενέργεια είναι μέρος των εργασιών του διεθνούς συνασπισμού για την υποστήριξη της  δημοκρατικής Ιρακινής κυβέρνησης," δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας .

"Κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης αναγνωριστικής αποστολής από την RAF (από το Ακρωτήρι της Λεμεσού στην Κύπρο), δύο ομάδες αεροσκαφών ήταν επιφορτισμένες να βοηθήσουν τα Κουρδικά στρατεύματα στο ΒΔ Ιράκ  που βρισκόταν σε επίθεση από τους τρομοκράτες Isil (Isis)," συνέχισε η δήλωση.

Χρησιμοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη Tornado GR4, που βρίσκονται τώρα στο Ακρωτήρι της Κύπρου. Ο σίφωνας(Τornado) είναι  παντός καιρού μέρα και νύχτα μαχητής- βομβαρδιστικό, που έχει τεθεί σε χρήση από τη RAF, τη δεκαετία του 1980.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η περίπολος προσδιόρισε μια θέση με βαρύ οπλισμό που ανήκει στο ισλαμικό κράτος (ISIS/ISIL), η οποία θα επιτιθόταν στις Κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή.  http://rt.com/uk/191964-iraq-uk-jets-isis/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY :Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου