Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

TO ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ MOCKBA ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Το Ρωσικό καταδρομικό MOSKVA βρίσκεται στο λιμάνι της Κέρκυρας για επίσημη επίσκεψη και δέχεται επισκέπτες.

ΦΩΤΟ:Corfiatiko.blogspot.com

Εκδηλωσεις για τη Ρωσικη Εβδομαδα.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα για τη Ρωσική Εβδομάδα, σήμερα (Παρασκευή) το μεσημέρι έγινε στο χώρο του Ιστορικού Δημαρχείου, στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ιόνια Νησιά – ιστορικός χώρος συνεργασίας Ελλήνων και Ρώσων».

Στο τραπέζι συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών στον πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό τομέα και τονίστηκαν οι μακραίωνοι ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν τον ελληνικό και το ρωσικό λαό.
Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της Κέρκυρας και του διεθνούς κοινωνικού φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά».
Από κερκυραϊκής πλευράς, στο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ράλλης, ο πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Γιάννης Πιέρης και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδοχείων Χ. Βούλγαρης.
Παρόντες ήταν, επίσης οι πανεπιστημιακοί Δημ. Μεταλληνός (δημ. σύμβουλος) και Ελένη Στεριοπούλου.
Από ρωσικής πλευράς, συμμετείχαν αρχιμανδρίτης Αλέξιος, καθηγούμενος της Μονής Αγίου Δανιήλ, ο Όλεγκ Κόστιν, πρόεδρος του φόρουμ και μέλος της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνόδου, ο Βαλέρι Γκάνιτσεφ, πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Ρωσίας, ο Αντρέι Ντούντοφτσεφ, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ρώσων Επιχειρηματιών, ο Σεργκέι Τρόνιεφ, πλοίαρχος του καταδρομικού πυραύλων «Μοσκβά» του πολεμικού στόλου της Ρώσικης Ομοσπονδίας.
Προηγουμένως, ο κ. Τρόνιεφ είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Δήμαρχο με τον οποίο αντήλλαξαν δώρα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Ναυτικός Διοικητής Ιονίου, αντιπλοίαρχος Δημήτρης Μαντέλης και ο Διοικητής του ΝΑΣΚΕ Σπύρος Κωτούλας.   http://24corfu.com/ekdilosis-gia-ti-rosiki-evdomada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου