Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

"Στο έλεος των ρωσικών Στρατιών η Γερμανία" - Ούτε καν για την άμυνα της χώρας δεν επαρκούν οι ένοπλες δυνάμεις της!SPIEGEL: "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ".

Οι Γερμανοί αφού παραδέχονται πώς οι ένοπλες δυνάμεις τους είναι ηλικιακά παρηκασμένες και η συντήρηση του είναι ανεπαρκής, τώρα κάνουν αποδεκτό το ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε χώρες της Βαλιτικής, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και απέναντι στη Ρωσία ασφαλώς.
Πιθανός η παραδοχή αυτή να θεωρούνταν τρόπον τινά μία κίνηση αποστασιοποίησης του Βερολίνου από την κλιμάκωση της κρίσης που υπάρχει μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας με αφορμή την Ουκρανία και μετά τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Έρχεται χειμώνας και κανείς στη Γερμανία δεν θα ήθελε ένα εμπάργκο στο φυσικό αέριο. Ήδη η γερμανική οικονομία πλήττεται από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και τα αντίποινα αυτής, τα οποία είναι ακόμη σε «νηπιακό» στάδιο σε σχέση με αυτή που μπορεί να επιβάλει πραγματικά σε βάρος της Ε.Ε.
Το γεγονός όμως ότι πριν μερικές ημέρες ανώτατα στελέχη των γερμανικών ενοπλων Δυνάμεων περιέγραψαν μία θλιβερή εικόνα για την επιχειρησιακή κατάσταση του στρατεύματος του δείχνει πώς το Βερολίνο δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τα σύνορα του. Πόσο μάλλον να αντιπαρατεθεί με το ρωσικό Στρατό σε κάποια από τις χώρες της Βαλτικής.
Αυτά δεν τα λέει ο οποιοσδήποτε αλλά το Spiegel. «Αν υπάρξει μία απειλή σε ένα από τα κράτη της Βαλτικής η Γερμανία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της προς το ΝΑΤΟ όσον αφορά σε στρατιωτικό εξοπλισμό», αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.
Σύμφωνα με την αμυντική στρατηγική της Συμμαχίας το 2014 στην περίπτωση μίας τέτοιας απειλής οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να συνδράμουν τουλάχιστον με 60 αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου τύπου Eurofighter.
Σήμερα όμως, όπως αποκάλυψαν στελέχη του γερμανικού Στρατού από τα 109 Eurofighter μπορεί να αναπτύξει μόλις τα 42.
Γερμανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν πως μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών, ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιθετικών ελικοπτέρων και Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού είναι ελαττωματικό και ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά!
Μόλις ένα από τα 22 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Sea Lynx είναι σε κατάσταση που του επιτρέπει να πετάξει,
Στην έκθεση αναφέρεται ότι είναι αδύνατον να αντιμετωιστεί μια ρωσική επίθεση στην Α.Ευρώπη πριν οι ρωσικές Στραιτές πλησιάσουν όχι απλώς τα σύνορα της Γερμανίας, αλλά το ίδιο το Βερολίνο. "Σε 15 ημέρες θα έχουν φτάσει στα γερμανικά σύνορα. Εχουν επαναφέρει σε υπηρεσία και εκσυγγχρονίσει πάνω από 5.000 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ στα τελευταία δύο χρόνια ενώ ο γερμανικός Στρατός διατηρεί μόις 600 άρματα μάχης σε ετομότητα"!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις παραδέχθηκαν ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής και με αφορμή τις αλλεπάλληλες βλάβες που υπέστησαν τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Transall που μετέφεραν όπλα στο Ιράκ πώς μόλις τα 70 από τα 180 ΤΟΜΠ τύπου Boxer τα οποία διαθέτει το Πεζικό είναι επιχειρησιακά έτοιμα.
Εξάλλου μόλις τα 10 από τα 31 επιθετικά ελικόπτερα (Eurocopter) Tiger είναι ετοιμοπόλεμα, ενώ η Αεροπορία μπορεί να αναπτύξει μόνο τα 42 από τα 109 Eurofighter τα οποία διαθέτει, αφού τα άλλα δεν βρίσκονται σε πτητική ετοιμότητα (!), σύμφωνα με μια έκθεση που προετοιμάστηκε για το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο μεταγωγικά αεροσκάφη Transall — ενός τύπου που έχει επιχειρησιακή ηλικία 50 ετών — ξεκίνησαν να πάνε όπλα στο Κουρδιστάν και δεν έφτασαν ποτέ γιατί καθηλώθηκαν αμφότερα από βλάβες.
Η εικόνα διάλυσης στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις εξηγούν και τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ πώς η Γερμανία δεν έχει καμιά πρόθεση να προκαλέσει καθ' οιονδήποτε τρόπο στρατιωτικά τη Ρωσία λόγω των ενεργειών στην Ουκρανία για τις οποίες την κατηγορούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και άλλες δυνάμεις.
Πώς να την προκαλέσει αφού ούτε την άμυνα της δεν μπορεί να υπερασπιστεί…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr             http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου