Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ΗΠΑ προκαλούν τη Ρωσία: Στέλνουν 600 πεζοναύτες, Μ1-Abrams και F-16 στις Βαλτικές χώρες.

Οι ΗΠΑ προκαλούν στην «αυλή» της Ρωσίας και προωθούν μέσω της Πολωνίας στις χώρες της Βαλτικής 600 Αμερικανούς πεζοναύτες, άρματα μάχης «Abrams M1» και μαχητικά αεροσκάφη F-16. Οι κινήσεις αυτές γίνονται τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προειδοποιήσει το Κίεβο και την Ε.Ε. πώς αν προχωρήσει η συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία θα απαντήσει «με άμεσα και αρμόζοντα αντίμετρα».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ουκρανικό UNN και το ραδιόφωνο της Πολωνίας «Polskie Radio» εντός των ημερών, πιθανότατα και σήμερα, θα αφιχθούν στην Πολωνία 600 Αμερικανοί πεζοναύτες για τρίμηνη εκπαίδευση στο επιχειρησιακό περιβάλλον της περιοχής.
Πρόκειται πάντως όχι για άσκηση, αλλά για μόνιμη δύναμη επί της ουσίας δύναμη, αφού η Ουάσιγκτον έχει ανακοινώσει από τον Αύγουστο πώς θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να αντικατασταθούν οι Ιταλοί αλεξιπτωτιστές που βρίσκονται στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής.

Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Πολωνία ως «γέφυρα» προκειμένου να προωθήσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις προς τις χώρες της Βαλτικής. Όπως μετέδωσε το ουκρανικό UNN πρώτα θα αποβιβαστούν στην περιοχή Drawsko Pomorskie της Πολωνίας και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τις χώρες της Βαλτικής.
Στις… ασκήσεις θα χρησιμοποιηθεί βαρύς στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως άρματα μάχης «Μ1-Abrams», οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαρσοβία ανέφερε ότι η αμερικανική παρουσία θα είναι συνεχής στην Πολωνία και ότι το ΝΑΤΟ έχει δεσμευθεί στους συμμάχους του να βρίσκεται στην περιοχή, ως αποτέλεσμα της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.
Είναι προφανές ότι αυτός είναι ο στόχος των ΗΠΑ. Να αυξήσουν τη στρατιωτική του παρουσία γύρω από την Ουκρανία και να ενισχύσουν το Κίεβο με στρατιωτικό εξοπλισμό απέναντι στη Ρωσία.
Μέχρι τώρα όμως η κατάσταση δείχνει πώς οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έχουν παίξει και έχουν χάσει στην υπόθεση της Ουκρανίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω επιστολής-μηνύματος που έστειλε στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε την ΕΕ να ακυρώσει την συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία διότι αλλιώς θα απαντήσει με «άμεσα και αρμόζοντα αντίμετρα».

Φυσικά ως αντίμετρα δεν εννοεί πλέον οικονομικές κυρώσεις αλλά και την απόσχιση και των υπόλοιπων ρωσόφωνων περιοχών όπως του Χάρκοβο, της Οδησσού και της περιφέρειας της Χερσώνας.

Μια απόσχιση που θα προέλθει λόγω εξέγερσης και των υπόλοιπων ρωσικών πληθυσμών που δεν τους αρέσει το μέλλον τους να συνδεθεί με μια αμερικανοκρατούμενη Ε.Ε.
Η Ε.Ε. έχει λοιπόν να διαλέξει. Ή να συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των ΗΠΑ χωρίς κανένα απολύτως όφελος ή να υποστεί τις συνέπειες ενός εμπάργκο από τη Ρωσία και στο φυσικό αέριο και τη διχοτόμηση της Ουκρανίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr       http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-600-%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%82-abrams-m1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-f-16-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου