Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Παπούλιας προς Ε.Ε: Η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε στην Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη παρέλαση στην οποία μετά από τρία χρόνια πήραν  μέρος άρματα μάχης και πολεμικά της αεροπορίας.

Σκληρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους δανειστές. «Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο: Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του ιταλικού φασισμού το 1940. Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938. Και η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά.

Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνά η σημερινή Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και ό,τι μπορούσε να δώσει. Και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση. Και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Και μην νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς. Χρόνια πολλά γι’αυτή τη μεγάλη μέρα.» είπε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Παπούλιας


Real.gr ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ από realmedialive

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε «Ενότητα ομοψυχία και αλληλεγγύη και τώρα θα βγει νικήτρια από αυτή την διαδικασία Η κυβέρνηση δίνει μια δύσκολη μάχη θα πρέπει να σταθούν όλοι δίπλα της. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά και ασήμαντα».Ισχυρή ήταν παρουσία της αστυνομίας για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί ήταν παραταγμένοι από νωρίς κατά μήκος της παρέλασης.

Όσοι πολίτες θέλησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση αναγκάστηκαν να το κάνουν από μακριά και πίσω από τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί.

12:30 Η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά το τέλος της παρέλασης.

12:28 Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.

12:04 Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας.Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στους γύρω από την πλατεία Συντάγματος δρόμους.

11:48 Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, όπου είναι σε εξέλιξη η παρέλαση καθώς και εκπαιδευτικοί που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο.Οι διαδηλωτές κρατούν πανό, ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν περιορίσει στο ύψος της Γ Σεπτεμβρίου.Πηγή video: Thesstoday.gr

11:42 Δίπλα- δίπλα Μπουτάρης- Τζιτζικώστας στην εξέδρα των επισήμων.11:40 Πλήθος κόσμου στριμωγμένο πίσω από κάγκελα πήγε να δει την παρέλαση και να γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου.11:30 Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας παρουσία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.11:20 Σε
απόσταση 200 μ. εκατέρωθεν της εξέδρας των επισήμων και απέναντι αυτής απαγορεύεται η παρουσία κόσμου ενώ η είσοδος στην εν λόγω περιοχή γίνεται μόνον με ειδική πρόσκληση και ύστερα από διπλό έλεγχο. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά κιγκλιδώματα κατά μήκος της Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου γίνεται η παρέλαση.

11:14 Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου, οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης, Γ.Ορφανός, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θεοφ.Παππάς, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Μητροπολίτης Άνθιμος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο.

11:05 Έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης.

11:04 Τη θέση του στην εξέδρα των επισήμων πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

10:55
Όλα έτοιμα για την παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.

10:31
Κλειστή η παραλιακή στην Θεσσαλονίκη. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου.

10:10
Στις 11 ξεκινάει η παρέλαση στην Αθήνα. Μαθητές από 247 σχολεία θα συμμετάσχουν. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος. Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα».

10:02 Θ.Πάγκαλος: Απαράδεκτο να υπάρχουν μαθητικές παρελάσεις

10:01 Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

10:00 Χουντής: Να αντικατασταθούν οι παρελάσεις

09:58 Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα μηχανοκίνητα τμήματα του στρατού.

Πηγή φωτό: Seleo.gr.             http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=271725&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου