Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο Πούτιν έλεξε την ετοιμότητα της πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας.

         ΜΟΣΧΑ 30 Οκτωβρίου (RIA Novosti) - Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ,επέβλεψε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα που ελέγχει, την Τετάρτη ,την πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας, σε άμυνες αεροδιαστημικής και στρατηγική αερομεταφορών.
          «Η σχετική άσκηση ξεκινά με βαλλιστικούς πυραύλους, ασκήσεις από την αεράμυνα και μονάδες αντιπυραυλικής άμυνας,« είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ,  προσθέτοντας ότι όλοι οι στόχοι της  πρακτικής είχαν καταστραφεί. Vladimir Putin overseeing the previous snap check in July 2013
            Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις εκτοξεύσεις των δύο σιλό με βάση και τους θαλάσσιους βαλλιστικούς πυραύλους, καθένας στο πλαίσιο των γυμνασίων ελέγχου θραύσης.
"Δυνάμεις πυραύλων διεξάγουν εκτοξεύσεις RS-12M Topol-- βαλλιστικών πυραύλων-- από το διαστημικό κέντρο Plesetsk και RS-20V Voyevoda βαλλιστικών πυραύλων από την περιοχή πυραύλων Dombarovsky [στην κεντρική Ρωσία]", ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
         «Και οι δύο πυραύλοι έπληξαν τους προκαθορισμένους στόχους στην περιοχή δοκιμών Kura στην χερσόνησο Καμτσάτκα," ανέφερε η δήλωση.
           Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι τα ρωσικά στρατηγικά υποβρύχια - το Delta IV-class Bryansk από το βόρειο στόλο και το Delta III-class SVYATOY Georgy Pobedonosets από τον Στόλο του Ειρηνικού - εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ βυθίζονταν στη θάλασσα του Barents και τη θάλασσα Okhotsk.
            Το υπουργείο είπε ότι οι ασκήσεις επιβεβαίωσαν τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας της ρωσικής πυρηνικής αποτροπής και της αποτελεσματικότητας όλων των βαθμίδων της δομής ελέγχου μάχης.
           Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις Defense Aerospace πραγματοποιούν ασκήσεις στην περιοχή Kapustin Yar  στη νότια Ρωσία. Στις ασκήσεις  εμπλέκονται οι S-300 Favorit, και οι S-400 Triumf και οι Pantsir-S ,συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
        "Οι μονάδες ADF κατέστρεψαν πάνω από 15 κηφήνες προσομοίωσης αεροσκαφών και βαλλιστικών πυραύλων που πετούν σε διάφορα ύψη και ταχύτητες σε ένα μαζικό κτύπημα [εναντίον της ρωσικής αεράμυνας]," ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
        Οι ασκήσεις ήταν η τελευταία σε μια σειρά από ελέγχους- έκπληξη για την ετοιμότητα, από τον Ιανουάριο και ακολουθεί μια μεγάλη άσκηση-επάνω στην κορυφή του στρατιωτικού κατεστημένου της χώρας, που αμαυρώθηκε από τα επίμονα στοιχεία της αχαλίνωτης διαφθοράς.
         Ο προηγούμενος έλεγχος που έγινε τον Ιούλιο, ήταν ο μεγαλύτερος στην μετα-σοβιετική περίοδο και συμμετείχαν περίπου 160.000 στρατιώτες, περίπου 1.000 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, 130 αεροσκάφη και 70 πολεμικά πλοία από τις πολύ-ανατολικές και κεντρικές στρατιωτικές περιοχές.
          Ο Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Shoigu, ο οποίος πήρε τη θέση το Νοέμβριο του 2012, είπε ότι οι ​​εν λόγω επιθεωρήσεις  ετοιμότητας μάχης θα πρέπει να διενεργούνται τακτικά και θα περιλαμβάνουν όλους τους κλάδους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.         http://en.ria.ru/military_news/20131030/184433574/Putin-Checks-Readiness-of-Russias-Nuclear-Deterrent.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου