Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Αποχαρακτηρισμένα: H πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ δοκίμασε κρυφά αεροπλάνα που απέκτησε από την Σοβιετική Ένωσηστην περιοχή 51.

          Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρυφά αγόρασε και δοκίμασει Σοβιετικά πολεμικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στην κορυφή του αέρα, στην περιοχή της μυστικής  βάσης  51, σύμφωνα με τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, και ρίχνουν περισσότερο φως στη βάση, βαθιά στην έρημο της Νεβάδα.
           Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η CIA επιβεβαίωσε ότι η βάση υπήρχε, όταν κυκλοφόρησαν τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα μέσω του νόμου ελευθερίας των πληροφοριών, που ζητήθηκαν από το Πανεπιστήμιο George Washington National Security Archive. Τα έγγραφα αυτά επιβεβαιώνουν αυτό που πολλοί υποπτεύονταν ήδη: ότι η Περιοχή 51 χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή σε πολλά πολεμικά αεροπλάνα των ΗΠΑ και από το ναυτικό στα εναέρια προγράμματα.
            Μία από αυτές τις έρευνες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν η δοκιμή στην πρώτη γενιά του MiG[ μαχητικά αεροσκάφη]. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 1968, οι Ισραηλινοί δανείζουν ένα MiG 21 στις ΗΠΑ, που το είχαν αποκτήσει το 1966.
            Το Ισραήλ είχε πάρει στα χέρια του το MiG 21 από πιλότο στην ιρακινή αεροπορία, ο οποίος με τη βοήθεια της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, της Μοσάντ, αυτομόλησε σε μια αεροπορική βάση στο βόρειο Ισραήλ.
A MiG 21 in US air force markings, taken from declassified CIA documents

          Οι ΗΠΑ αναφέρονται στο MiG 21 ως  YF-110, αλλά στην πραγματικότητα ήταν σχεδόν άκρως απόρρητο ότι το MiG 21 ήταν σε χρήση από όλες τις αεροπορικές δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας, καθώς και τους Σοβιετικούς συμμάχους ,όπως η Αίγυπτος και το Βιετνάμ. Ωστόσο, οι Αμερικανοί πιλότοι που πέταξαν το MiG κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν «ένα καλό ειλικρινή αεροσκάφος".
        Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσει αυτά που αποκτήθηκαν από τα σοβιετικά αεροσκάφη σε παιχνίδια πολέμου για να δούμε ποιά τακτική υπήρχε σε σύγκριση με την τεχνολογία των ΗΠΑ , σύμφωνα με ό, τι είχε περιέργως ονομαστεί " Έχετε πρόγραμμα ντόνατ."
         Ένα παρόμοιο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το 1967 με τη επιπλήττει μύτη, ξεπερασμένη και  το ευέλικτο MiG 17, σύμφωνα με τη διεθνή ονομασία." Έχετε και τρυπάνια, έχουν προγράμματα Ferry."
           Στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης, ο στρατός των ΗΠΑ θα προσομοιώσει ένα σοβιετικού τύπου συγκρότημα αεράμυνας φτιαγμένα από συστήματα με ονόματα όπως η Mary, η Susan και η Kathy, αν και θα μπορούσε να ήταν πιο εύστοχο, να κληθεί Μάσα, Nastya και Katya.
        Άλλες εξετάσεις στο MiG έλαβαν χώρα σε μεταγενέστερη ημερομηνία, αν και δεν έχουν τα προγράμματα αυτά  αποχαρακτηρισθεί. Ωστόσο, η χρήση των σοβιετικών αεροσκαφών κατά την περίοδο αυτή στον εναέριο χώρο της Περιοχής 51 κέρδισε το παρατσούκλι Κόκκινη Πλατεία.
                                                                Στελθ και ασφάλεια.
        Κυκλοφόρησαν έγγραφα που αποκαλύπτουν επίσης το φάσμα των αεροσκαφών των ΗΠΑ,που δοκιμάστηκαν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Στελθ F-117 , που δεν μπορούσε να διαβαστεί από το ραντάρ. This undated hand out from the US Air Force photo shows a U-2 spy plane. (AFP Photo)
             Το ελικόπτερο stealth που κατά τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και των SEALs του Ναυτικού για την επιδρομή στο Πακιστάν, που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν τον Μάιο του 2011, μπορούν επίσης να έχει δοκιμαστεί στην Περιοχή 51.
            Αν και ίσως το πιο γνωστό και ένα από τα πρώτα αεροπλάνα να έχουν τεθεί μέσω των ρυθμών του στο μυστικό χώρο της Νεβάδα ήταν το αεροπλάνο κατάσκοπος U2. Οι δοκιμές άρχισε το 1955 και, παρά ένα περιστατικό πάνω από την Σοβιετική Ένωση το 1960, όταν ένα U2 καταρρίφθηκε στο σοβιετικό έδαφος από πύραυλο αέρος, είναι ακόμα σε χρήση στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σήμερα. Ανησυχίες για την ασφάλεια οδήγησαν στην απαγόρευση φωτογραφιών της περιοχής που λαμβάνονται από Αμερικανούς αστροναύτες που κάνουν τις συνήθεις εργασίες για το Skylab 4 το 1974, ένα αμερικανικό διαστημικό σταθμό που έπαιρνε φωτογραφίες της γης. Image from gwu.edu
             Η περιοχή δόθηκε από τη CIA στην Πολεμική Αεροπορία στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αλλά δεν ήταν στους χάρτες μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, που έγινε ευρέως γνωστή.
Μέχρι το 2007 οι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας παρατήρησαν ότι η περιοχή 51 εμφανίστηκε στην τελευταία αναθεώρηση της βάσης δεδομένων¨" Jeppesen" για τα αεροσκάφη τους,στα συστήματα πλοήγησης », με τον κωδικό ICAO αεροδρόμιο, αναγνωριστικό KXTA. Αυτό ίσως ήταν η ακούσια απελευθέρωση των στοιχείων της αεροπορικής βάσης που οδήγησε τους Ιδιοκτήτες και Χειριστών Αεροσκαφών να συμβουλεύουν τους πιλότους- φοιτητές ότι δεν πρέπει να το θεωρούν ως έναν προορισμό, κατά τη σχεδίαση στα ημερολόγια πτήσης τους.           http://rt.com/usa/declassified-soviet-mig-area51-975/      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου