Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε στη Μόσχα, δύο τραυματίες.

         ΜΟΣΧΑ, Οκτώβριος 29 (RIA Novosti) - Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το απόγευμα της Τρίτης σε μια περιοχή στην άκρη της Μόσχας, τραυματίζοντας τους δύο πιλότους.
         Ένας υπάλληλος επιβολής του νόμου είπε στη RIA Novosti ότι τα εκτινασσόμενα καθίσματα,από το διπλό κάθισμα στο Kamov "ελικόπτερο επίθεσης" KA-52 Alligator ενεργοποιήθηκαν κατά λάθος, στέλνοντας σε συντριβή στο έδαφος κοντά στο Vykhino-Zhulebino περιοχή, στη νοτιοανατολική Μόσχα.
The crash site of a military helicopter in Moscow

           Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια που ένα KA-52 ελικόπτερο συνετρίβη.
           Μια σαφέστερη υπόψη για τα αίτια πίσω από το ατύχημα της Τρίτης αναμένεται να αναδυθούν καθώς οι ερευνητές  μελετούν τον τόπο της συντριβής.
           "Όλες οι περιστάσεις θα ερευνηθούν για  το τι έγινε από την καθιέρωσή τους," είπε η ανακριτική επιτροπή.
Smoke rising over the crash site of a military helicopter in Moscow

            Οι ερευνητές δήλωσαν ότι θα ελέγξουν αν υπάρχουν λόγοι για νομική δράση.
           Ένας υπάλληλος  στο Υπουργείο είπε ότι οι φλόγες που προκλήθηκαν από τη συντριβή εκτείνονται σε μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων.
          Ο  εκπρόσωπος υγείας της πόλης είπε ότι οι δύο πιλότοι ήταν σε κατάσταση σοκ.
            Το Kamov Ka-52 Alligator / Hokum-B  
          «Οι γιατροί έχουν εκτιμήσει την κατάστασή τους ως σοβαρή, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει μια πιθανότητα για να σωθούν», είπε η εκπρόσωπος.
          Είπε στην RIA Novosti ότι οι πιλότοι είχαν υποστεί πολλαπλά τραύματα στο σώμα τους, όπως στο κεφάλι, το στήθος και τη σπονδυλική στήλη.
        Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στη RIA Novosti ότι είδαν το ελικόπτερο που έπληξε ένα συγκεκριμένο εμπόδιο, καθώς έπεσε και ότι αρκετές εκρήξεις έλαβαν χώρα.
         Δύο πιλότοι απεβίωσαν τον Μάρτιο του 2012, όταν το KA-52 ελικόπτερο τους συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στο Torzhok ,στις στρατιωτικές δοκιμές για το ελικόπτερο, στο εκπαιδευτικό κέντρο, στην περιοχή Τβερ.
        Υπήρξαν και στο παρελθόν ατυχήματα με το μονοθέσιο Ka-50, από το οποίο το Ka-52 προέρχεται.
          Ενα Ka-50 συνετρίβη τον Ιούνιο του 1998 κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης του αέρα, σκοτώνοντας τον διοικητή της βάσης στο Torzhok. Μια επίσημη έκθεση ατυχήματος, είπε ότι οι συν-αξονικοί έλικες του ελικοπτέρου  συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια σκληρών ελιγμών.
         Το Ka-50 και το Ka-52 είναι τα μοναδικά  ελικόπτερα που έχουν εκτινασσόμενα καθίσματα. Τα καθίσματα λειτουργούν με εκρηκτικά στο ρότορα κεφάλι, εκτοξεύουν τα πτερύγια για να μπορέσει το πλήρωμα να εξαχθεί με ασφάλεια.
         Το Ka-52 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια διεθνή πλατφόρμα στην 50η Le Bourget airshow τον Ιούνιο.               http://en.ria.ru/military_news/20131029/184413044/Russian-Military-Helicopter-Crashes-in-Moscow-Two-Injured.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου