Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η IAF έκανε επιθέσεις σε στόχους στη Γάζα μετά την εκτόξευση ρουκετών στο νότιο Ισραήλ.

           Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε στην Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα το πρωί, όταν Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν δύο πυραύλους στο νότιο Ισραήλ.
           Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι εντοπίστηκαν τα ακριβή σημεία εκτόξευσης των δύο πυραύλων τα οποία βομβαρδίστηκαν και ότι τα αεροσκάφη της  IAF επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους. Iron Dome system
Iron Dome system

           "Ο Ισραηλινός Στρατός δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια να βλάψουν τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ ή τους στρατιώτες του και θα συνεχίσει να λειτουργεί ενάντια σε κάθε στοιχείο που χρησιμοποιεί την τρομοκρατία εναντίον του κράτους του Ισραήλ," είπε ο εκπρόσωπος της  IDF.
            Η IDF πρόσθεσε ότι καθιστά τους κυβερνήτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας υπεύθυνους για την εκτόξευση ρουκετών: «Η Χαμάς,η τρομοκρατική οργάνωση είναι η υπεύθυνη και έχει την ευθύνη», είπε ο εκπρόσωπος
           Οι ρουκέτες, που εκτοξεύθηκαν το πρωί της Δευτέρας προς το Ισραήλ, δεν προκάλεσαν τραυματισμούς ή ζημιές. Το σύστημα Iron Dome κατέριψε μία από τις ρουκέτες πάνω από την πόλη Ασκελών.
           Ο δεύτερος πύραυλος προσγειώθηκε σε ανοικτούς χώρους στην παραλία της Ασκελών, μετά από ένα κόκκινο συναγερμό- σειρήνα που ήχησε. Οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν την περιοχή.
          Την Κυριακή, οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα έριξαν δύο οβίδες που προσγειώθηκαν στο Eσκόλ. Έπεσαν σε ανοικτούς χώρους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.
          Η τελευταία δράση του  Iron Dome στην παρακολούθηση πυραύλων στον τομέα αυτό, έλαβε χώρα τον Ιούνιο. Τρεις ρουκέτες απολύθηκαν, δύο εκ των οποίων είχαν υποκλαπεί, και η τρίτη εξερράγη σε ανοιχτό χώρο. Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία απάντησε σε χρόνο μηδέν με ένα εναέριο κτύπημα στη Γάζα.           http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.554759    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ HAARETZ:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου