Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η Ρωσία σχεδιάζει να φέρει περισσότερα συστήματα S-300 στα σύνορα της ΕΕ με τη Λευκορωσία.

           Η Μόσχα θα προμηθεύσει το Μινσκ με περισσότερα S-300 συγκροτήματα, για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων ,στο πλαίσιο ενός έργου της συγχώνευσης αεράμυνας των δύο χωρών ».  Τα συστήματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία του ΝΑΤΟ και της Λιθουανίας.
            Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Shoigu, ανακοίνωσε τα σχέδιά του μετά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Yury Zhadobin, όπου συζήτησαν την ανάπτυξη και την εφαρμογή των δυνατοτήτων καταπολέμησης στο κοινό Περιφερειακό σύστημα εναέριας άμυνας (Jrad).

Belarussian soldiers near an S-300 surface-to-air missile complex using during the joint Russian-Belarussian military exercises. (AFP Photo / Viktor Drachev)

          «Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε τις δυνατότητες της  Λευκορωσίας στην αεράμυνα με τέσσερα S-300 συμπλέγματα πυραύλων," δήλωσε ο Ρώσος υπουργός  την Τρίτη.
          Με τα τελευταία S-400 συστήματα αεράμυνας επί του παρόντος,θα παραδοθούν στα ρωσικά στρατεύματα, τα S-300 δεν μπορεί πλέον να θεωρηθούν ως  συγκροτήματα τεχνολογίας αιχμής, αλλά οι πιο πρόσφατες εκδόσεις των S-300 είναι σε θέση να φέρουν  κάτω σχεδόν κάθε ιπτάμενο στόχο, όπως ένα UAV, πυραύλους Κρουζ,ένα, μαχητικό ή ακόμα και ένα βαλλιστικό πύραυλο που φέρει κεφαλή με ταχύτητες έως 2,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.
        Τον Δεκέμβριο του 2009, ο τότε πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε συμφωνία με τη Λευκορωσία, επικυρώνοντας την κοινή εξωτερική άμυνα στα εναέρια σύνορα της κρατικής ένωσης. Η συμφωνία συνεπάγεται την ενοποίηση της αεροπορικής  άμυνας και τη δημιουργία Jrad, είπε σήμερα ο επικεφαλής της Λευκορωσίας ,Υποστράτηγος Oleg Dvigalev.
         Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Ρωσία και η Λευκορωσία "θα ολοκληρώσουν" έγγραφα για να αναπτύξουν μια πρώην σοβιετική αεροπορική βάση στο Lidy, περίπου 120 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα, η οποία θα φιλοξενήσει μια μοίρα των Su-27SMZ [μαχητικά αεροσκάφη] (με τις τελευταίες τροποποιήσεις) και ένα ορισμένο αριθμό ελικοπτέρων επίθεσης.
         Μια ομάδα από Ρώσους μηχανικούς διεξάγει μια αναγνωριστική έρευνα στο χώρο. Αυτό έρχεται αφού ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο διέταξε το Υπουργείο , Άμυνας στις 20 Αυγούστου, για να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις πρακτικές της συμφωνίας  στην αεράμυνα, με τη Μόσχα.
           Μερικά από τα επερχόμενα συγκροτήματα S-300, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να αναπτυχθούν γύρω από το ξενοδοχείο για να προστατεύσουν τη βάση.
          Η μοίρα στο Lidy αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως το 2015, ενώ τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη θα φτάσουν στο αεροδρόμιο της βάσης έως το τέλος του 2013.
         Αναμένεται ότι στο μέλλον μια ενωμένη αεράμυνα θα δημιουργηθεί, που θα αποτελείται από τους στενότερους της μετασοβιετικής Ρωσίας, συμμάχους όπως η Λευκορωσία, το Καζακστάν, και άλλοι που θα επιλέγουν να συνεργαστούν με τις τρεις χώρες που επί του παρόντος είναι στενά ενωμένες οικονομικά εντός της οντότητας της Τελωνειακής Ένωσης. Χώρες όπως η Αρμενία και το Τατζικιστάν έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να είναι ένα μέρος του CU.        http://rt.com/news/russia-supply-s-300-belarus-964/     ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου