Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η μείωση των Ειδικών Ένοπλων Δυνάμεων ήταν «μεγάλο λάθος» της Ρωσίας.

        ΜΟΣΧΑ, Οκτώβριος 24 (RIA Novosti) - Η μείωση των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού ήταν ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που έγιναν από τον πρώην υπουργό Άμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοφ, δήλωσε ο πρώην διοικητής της ειδικής μονάδας δύναμης, την Πέμπτη.
          Οι ειδικές μονάδες  της διεύθυνσης πληροφοριών (GRU) του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είχαν συρρικνωθεί κατά την περίοδο 2009-2010, ως μέρος των εν εξελίξει στρατιωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο πρώην επικεφαλής της GRU, στρατηγός Βαλεντίν Korabelnikov, παραιτήθηκε λόγω των περικοπών. Russian special forces during drills
      "Είμαι βέβαιος ότι η συρρίκνωση ήταν λάθος",δήλωσε ο  Αντιπτέραρχος ,Ντμίτρι Gerasimov, πρώην διοικητής της GRU ταξιαρχίας, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti,καθώς  οι ειδικές δυνάμεις σηματοδοτούν την 63η επέτειο τους.
          "Ο αριθμός των υψηλού επιπέδου επαγγελματιών μειώθηκε και τα προγράμματα κατάρτισης κόπηκαν στο ελάχιστο", πρόσθεσε.
         Ο Σερντιούκοφ, ο οποίος κατείχε τη θέση του Υπουργού Άμυνας από το 2007, απολύθηκε το Νοέμβριο του 2012 και αντικαταστάθηκε από τον Σεργκέι Shoigu ανάμεσα σε μια σειρά από συνεχή σκάνδαλα διαφθοράς που συγκλόνισαν τον τομέα της άμυνας της Ρωσίας. Ο Shoigu έχει επανειλημμένως επικρίνει την απόδοση ορισμένων που σχετίζονται με την άμυνα οργανισμών, καθώς και λάθη που έγιναν από τον προκάτοχό του.
           Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι στη μέση  μιας σημαντικής αναδιοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου ένα τεράστιου προγράμματος επανεξοπλισμού, με μια σταδιακή μετάβαση σε πλήρως εθελοντικά ένοπλες δυνάμεις, και οργανωτικές αλλαγές, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν τις δυνάμεις που θα είναι πιο κατάλληλες για τις μελλοντικές προκλήσεις και λιγότερο σαν τις δυνάμεις κληρονομιάς  που έχουν απομείνει από τη σοβιετική εποχή.      http://en.ria.ru/military_news/20131024/184328087/Downsizing-Russias-Army-Special-Forces-Big-Mistake--General-.html   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου