Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πριν από την εκλογή στον παπικό θρόνο: Oι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ υποκλέπτουν τηλεφωνικές κλήσεις στον Πάπα Φραγκίσκο

         ΡΩΜΗ -Οι  αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν-- σύμφωνα με την έκθεση του ιταλικού περιοδικού-- μεγάλο ενδιαφέρον για τις ιδέες του μελλοντικού επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας. Πριν από τη σύνοδο για την εκλογή του νέου Πάπα το Μάρτιο, η NSA πρέπει να έχει ακούσει κλήσεις εντός του  παπικού κράτους, και από εκεί στο εξωτερικό, ανέφερε το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Panorama». Μεταξύ άλλων άκουσε διάφορους καρδινάλιους, όπως επίσης τον Jorge Mario Bergoglio, ο οποίος αργότερα εξελέγη Πάπας. Το περιοδικό γράφει, ότι οι συνομιλίες χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: «στόχοι ως ηγέτης", "οι απειλές για το χρηματοπιστωτικό σύστημα", "οι στόχοι της εξωτερικής πολιτικής» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα».
   Papst Franziskus: Als Kardinal Abhörziel?       Η πιθανή παρακολούθηση είχε προταθεί από το Βατικανό για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά μόνο τώρα  τα στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, δήλωσε σχετικά με την έκθεση ότι «δεν έχουμε ακούσει τίποτα γι 'αυτό και δεν ανησυχούμε."    http://www.spiegel.de/panorama/us-geheimdienste-sollen-bergoglios-telefonate-abgehoert-haben-a-930928.html    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ DER SPIEGEL:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου