Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Αδιανόητο: Έστειλαν στον Ζελένσκι τις ρουκέτες των RM-70 του ΕΣ και αφοπλίζουν de facto τα νησιά!/ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή για «άμεση ετοιμότητα προς πυρηνικό πλήγμα» στις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στο φορτίο των όπλων και των πυρομαχικών που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία για να τα χρησιμοποιήσει κατά των Ρώσων, περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός ρουκετών των 115 ρουκετοβόλων RM-70 που είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την πρώην Ανατολική Γερμανία, είναι ακριβώς αυτά που έχουν αναπτυχθεί στα νησιά και η Τουρκία απαιτεί την απομάκρυνσή τους!Συγκεκριμένα από τις αποθήκες του Στρατού αφαιρέθηκαν χιλιάδες ρουκέτες των 122 χλστ. οι οποίες εστάλησαν μέσα στα κουτιά τους στην Ουκρανία!

Έτσι με μία κίνηση η κυβέρνηση πετυχαίνει να αφήσει με ελάχιστες ρουκέτες τα RM-70 και να έχει εν συνεχεία δικαιολογία να τα αποσύρει από τα νησιά!

Πρόκειται πραγματικά για ένα μακιαβελικό σχέδιο και δίνει μία εξήγηση για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν όλοι οι παράγοντες!

Η αποστολή των ρουκετών ήταν σαφώς προσχεδιασμένη και να πούμε ότι δεν είναι ένα πυρομαχικό που αντικαθίσταται αφού μόνο η Ελλάδα τα χρησιμοποιεί από τις χώρας του ΝΑΤΟ και απαγορεύεται η προμήθειά τους από την Ρωσία λόγω των κυρώσεων.

Να σημειώσουμε ότι είχε αποφασιστεί πρόγραμμα αναβάθμισης αυτών των ρουκετών με την σχετική αξιολόγηση να την κερδίζει σερβική εταιρεία για να τα ανακατασκευάσει στην έκδοση G-2000. Η αρχική έκδοση των ρουκετών είναι η 9M28F με ακτίνα δράσης 20 χλμ. και οι Σέρβοι θα διπλασίαζαν το βεληνεκές τους.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον έχει προχωρήσει η αναβάθμιση σε μεγάλους αριθμούς, αλλά θα μας ακουγόταν ανατριχιαστικό να παραδίδαμε εκσυγχρονισμένα πυρομαχικά των 122 χλστ.!

Το σημαντικότερο όλων: Ποτέ, μα ποτέ, δεν «χαρίζονται» τα πυρομαχικά τέτοιων όπλων για τον απλούστατο λόγο ότι... ποτέ δεν είναι αρκετά! Είναι ταχέως αναλώσιμα και δύσκολα αντικαθιστούμενα,

Το σημαντικότερο: Τα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πυρομαχικά.

Σημειώναμε στο ρεπορτάζ της 4ης Οκτωβρίου 2020, όπου αποκαλύπταμε την τουρκική απαίτηση για απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου: 

«Έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την  επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, πρακτικό το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε κατ'άρχήν αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου; 

Όσο γι αυτούς που διατείνονται ότι «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Μητσοτάκης» να θυμίσουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγαν και για την συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Τσίπρας»...»

Και κάτι ακόμα: Δεν πρόκειται για ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και μεταχειρισμένα RPG-18 μιας χρήσεως (και αυτά είναι ευρέως χρησιμοποιούμενα στον Ελληνικό Στρατό, αφού βάσει του δόγματος ο κάθε μάχιμος πρέπει να έχει και έναν τέτοιο εκτοξευτή στον οπλισμό του).

Πρόκειται για όπλα μαζικής καταστροφής του αντιπάλου, μη κατευθυνόμενα και άρα μη ελεγχόμενα για το πού θα πέσουν! Φαντασθείτε να κτυπηθεί π.χ. μια ρωσική μονάδα στην Μαριούπολη και να εκτραπούν της τροχιάς τους ρουκέτες και να κτυπήσουν αμάχους και μάλιστα Έλληνες...

pronews.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή για «άμεση ετοιμότητα προς πυρηνικό πλήγμα» στις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας!

Μετά την ανακοίνωση του επανεξοπλισμού της Γερμανίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την ρωσική "πυρηνική τριάδα" στρατηγικών όπλων να τεθεί σε επίπεδο μέγιστης ετοιμότητας προκειμένου να υποστηρίξουν τις συμβατικές δυνάμεις.

Η εντολή δόθηκε στην διάρκεια της συνομιλιών του Ρώσου προέδρου με ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στον τομέα των κυρώσεων αλλά και της ρητορικής της Δύσης έναντι της Ρωσίας ή όπως αναφέρθηκε μετά τα «επιθετικά σχόλια» των χωρών του ΝΑΤΟ

Όπως είχε μεταδώσει ήδη κατ'αποκλειστικότητα το pronews.gr και το defencenet.ru, στην αρχή της επέμβασης, είχαν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή, αλλά όχι στο ανώτατο επίπεδο.

Πλέον η Ρωσία είναι έτοιμη να εξαπολύσει 6.500 πυρηνικά όπλα στους εχθρούς της και έχουν κλειδώσει 300 στόχοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη (Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Λος Άντζελες, Σαν Φραντσίσκο, Μαϊάμι, Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Μιλάνο, Αλεξανδρούπολη, κλπ.).

 

Η εντολή δόθηκε στον Α/ΓΕΕΘΑ των ρωσικών δυνάμεων Γ.Γερασίμοφ ο οποίος διατάχθηκε να θέσει τα πυρηνικά όπλα σε «καθεστώς πολεμικής ετοιμότητας».

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, επομένως διατάσσω τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου [των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων] να μεταφέρουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μαχητικού καθήκοντος», είπε ο Πούτιν στη δήλωση, την οποία μεταδίδει το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

 

 

Οι χερσαίες πυραυλικές δυνάμεις, RVSN RF, η οποία περιλαμβάνονται όλες οι χερσαίες πυραυλικές δυνάμεις με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ. αλλά και στο ναυτικό επίπεδο και στο εναέριο.

Η RVSN RF έχει τρείς Στρατιές βαλλιστικών πυραύλων: τις 27η, 31η και 33η:

Η 27η Στρατιά περιλαμβάνει: Την 7η Μεραρχία με 18 κινητούς εκτοξευτές  RT-2PM Topol, την 14η Μεραρχία πυραύλων 27 κινητούς εκτοξευτές   RT-2PM Topol, την 28η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 29 UR-100NUTTH σε σιλό, την 54η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 18 RT-2UTTH Topol-M και την 60η Μεραρχία πυραύλων 41 UR-100NUTTH και 52 RT-2UTTH Topol-M όλα φιλοξενούμενα σε σιλό.

Η 31η Στρατιά περιλαμβάνει: Την 13η  “Red Banner” Μεραρχία πυραύλων με 30 R-36M2 σε σιλό, την 42η Μεραρχία πυραύλων με 27 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol

Η 33η Στρατιά περιλαμβάνει: Την 35η Μεραρχία πυραύλων 36 RT-2PM Topol, την 39η Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με36 κινητούς εκτοξευτές RT-2PM Topol, την 51η  Μεραρχία Φρουρών βαλλιστικών πυραύλων με 27 RT-2PM Topol και την 62η Μεραρχία πυραύλων με 28 R-36M2 σε σιλό.

Δύναμη βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων (ICBM): 434

58 R-36M2 (SS-18), 136 UR-100N (SS-19), 144 RT-2PM "Topol" (SS-25), 60 RT-2UTTH "Topol M" (SS-27), 18 RT-2UTTH "Topol M" (SS-27), 18 RS-24 "Yars" (SS-29)

Play Video

Η εναέρια πυρηνική δύναμη:

Στρατηγικά και τακτικά βομβαρδιστικά: 

Το σύνολο των βομβαρδιστικών είναι συγκεντρωμένο σε δυο αεροπορικές μεραρχίες, την 22η TBAD, την 326η TBAD και το 43ο Κέντρο Αξιολογήσεως και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων . Όλα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά ανήκουν στη δικαιοδοσία της 37ης Στρατιάς:

Μονάδες:

22η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Engels

-        121o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα  - αεροπορική βάση Engels – Tu-160 Blackjack

-        184o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Engels – Tu-95MS

-        52o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Shaikovka – Tu-22M3

-        840o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Sol’cy – Tu-22M3

 

 326η Αεροπορική μεραρχία με βάση την ΑΒ Ukrainka

-        182o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS

-        79o TBAP Αεροπορικό σύνταγμα – Αεροπορική βάση Ukrainka – Tu-95MS (Tu-95KM, Tu-95K - Πιθανώς όλα τα βομβαρδιστικά σειράς «ΚΜ και Κ» εκσυγχρονιστήκαν σε επίπεδο «MS»)

-        200o GTBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Belaya – Tu-22M3

-        444o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα – Αεροπορική βάση Vozdbizhenka – Tu-22M3

Στην θάλασσα:

Υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων(SSBN): 11 ( 3 κλάσης Kalmar project 667BDR (NATO Delta III), 1 κλάσης Akula Project 941UM (NATO Typhoon), 5 κλάσης Delfin, project 667BDRΜ (ΝΑΤΟ Delta IV), 8 κλάσης Borey project 955 

Πυρηνοκίνητα υποβρύχια πυραύλων cruise (SSGN): 6 κλάσης Granit και Antey Project 949 και Project 949A (NATO OscarI & Osxar II). Πρόκειται να αντικατασταθούν από τη νέα κλάση Yasen.

Πυρηνοκίνητα επιθετικά υποβρύχια:14 (2 Project 945A – ΝΑΤΟ Sierra II, 4 Project 671RTMK – ΝΑΤΟ Victor III, 5 Project 971 Schuka-B,(NATO Akula)

Συμβατικά υποβρύχια με πυρηνικά βλήματα cruise: 18 (17 κλάσης Kilo, 1 κλάσης Lada) , 14 Project 877, 1 Project 877EKM, 1 Project 877LPMB, 1 Project 877V, 3 Project 677 κλάσης Lada.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στον πόλεμο με την Ουκρανία θα προκαλούσε μια απάντηση «που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ».

«Όποιος προσπαθήσει να μας σταματήσει και να δημιουργήσει περαιτέρω απειλές εναντίον της χώρας μας, εναντίον του λαού μας, θα πρέπει να ξέρει ότι η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας» είπε το πρωί ο Πούτιν στο διάγγελμά του, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Αναφορά στην πυρηνική «επιλογή» του Πούτιν έκανε και το Politico σημειώνοντας ότι από τη μέρα που που ο Ρώσος πρόεδρος αναγνώρισε τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ στο Ντονμπάς ως ανεξάρτητα κράτη, κατά παράβαση του Καταστατικού του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων βρίσκεται στο προσκήνιο. 

pronews.gr

1 σχόλιο: