Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΒΟΡΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ.

 Για τρίτη φορά αυτόν τον μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απειλεί να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα. Εάν η απειλή αυτή πραγματοποιηθεί, θα ανταποκρινόταν σε αρκετές πτυχές του πολέμου Γωγ και Μαγώγ, όπως περιγράφεται από τους προφήτες.Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πριν εισβάλει στην Ουκρανία, ο Πούτιν απάντησε στις απειλές των δυτικών χωρών να επέμβουν σε περίπτωση που αποφασίσει να εισβάλει. 

"Φυσικά το [στρατιωτικό] δυναμικό του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας είναι ασύγκριτο. Το καταλαβαίνουμε", δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου. "Αλλά καταλαβαίνουμε επίσης ότι η Ρωσία είναι ένα από τα κορυφαία πυρηνικά κράτη, και με βάση ορισμένα σύγχρονα στοιχεία, ξεπερνά ακόμη και πολλά". 

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι "όποιος προσπαθήσει να μας εμποδίσει" στην Ουκρανία θα δει συνέπειες "που δεν έχετε δει ποτέ στην ιστορία σας".

Η απειλή αυτή πήρε δυσοίωνες διαστάσεις την Κυριακή, όταν διέταξε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού να θέσουν τις πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις σε "ειδικό καθεστώς μάχιμης υπηρεσίας".

Είπε στους επικεφαλής της άμυνας ότι αυτό συνέβη λόγω των "επιθετικών δηλώσεων" της Δύσης, εν μέσω της ευρείας καταδίκης της εισβολής του στην Ουκρανία.

Η κατάσταση αυτή εντάθηκε την Κυριακή, όταν η κυβέρνηση της Λευκορωσίας, συμμάχου της Ρωσίας, ενέκρινε συνταγματικές αλλαγές που θα επέτρεπαν τη στάθμευση ρωσικών δυνάμεων και πυρηνικών όπλων στη χώρα. Η Λευκορωσία αναμένεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή. 

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι οι δηλώσεις του Πούτιν συνιστούν άμεση απειλή.

"Αυτό είναι πραγματικά ένα μοτίβο που έχουμε δει από τον πρόεδρο Πούτιν κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, το οποίο είναι η κατασκευή απειλών που δεν υπάρχουν προκειμένου να δικαιολογήσει περαιτέρω επιθετικότητα - και η παγκόσμια κοινότητα και ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να το δουν μέσα από αυτό το πρίσμα", δήλωσε η Ψάκι στον Τζορτζ Στεφανόπουλο του ABC στην εκπομπή "This Week".

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων, η Ρωσία διαθέτει λίγο κάτω από 4.500 πυρηνικές κεφαλές στο απόθεμά της, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη στρατιωτική υπερδύναμη στον κόσμο σήμερα.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ απάντησε στη συγκαλυμμένη απειλή κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Κυριακή.

"Σημαίνει ότι ο πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτόν τον πόλεμο με τρόπο που είναι εντελώς απαράδεκτος και πρέπει να συνεχίσουμε να αναχαιτίζουμε τις ενέργειές του με τον πιο έντονο δυνατό τρόπο".

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι ο Πούτιν εμπλέκεται σε μια "ρητορική μάχη" προσπαθώντας να "υπενθυμίσει στον κόσμο" ότι διαθέτει αποτρεπτικό μέσο.

"Δεν βλέπουμε ούτε αναγνωρίζουμε στο είδος της φράσης ή της κατάστασης που περιέγραψε κάτι που να αποτελεί αλλαγή σε αυτό που έχουν σήμερα ως πυρηνική στάση", δήλωσε ο Wallace. "Πρόκειται κατά κύριο λόγο για τον Πούτιν που το έθεσε στο τραπέζι απλώς για να υπενθυμίσει στον κόσμο, να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι έχει αποτρεπτικό μέσο".

Ενώ οι παγκόσμιοι ηγέτες αναρωτιούνται αν ο Πούτιν θα ακολουθήσει τις απειλές του, μια νύξη για το σκεπτικό του δόθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ του 2018, όταν σχολίασε ότι "αν κάποιος αποφασίσει να εξολοθρεύσει τη Ρωσία, έχουμε το νόμιμο δικαίωμα να απαντήσουμε. Ναι, θα είναι μια καταστροφή για την ανθρωπότητα και τον κόσμο. Αλλά είμαι πολίτης της Ρωσίας και αρχηγός του κράτους της. Γιατί χρειαζόμαστε έναν κόσμο χωρίς τη Ρωσία σε αυτόν;".

Οι δυσοίωνες δηλώσεις του Πούτιν αντιμετωπίστηκαν με ένα νέο κύμα κυρώσεων. Τα δυτικά έθνη και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ άρχισαν επίσης να χρηματοδοτούν όπλα για την Ουκρανία. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση στον εναέριο χώρο της για αεροσκάφη που ανήκουν στη Ρωσία, είναι καταχωρημένα στη Ρωσία ή ελέγχονται από τη Ρωσία. Τα ρωσικά αεροσκάφη απαγορεύτηκε επίσης η είσοδος στον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ΕΕ απέκλεισε επίσης τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης Sputnik και Russia Today από το έδαφός της.  Η Γερμανία δήλωσε ότι η απαγόρευσή της θα διαρκέσει τρεις μήνες.

Οι περιορισμοί στις πτήσεις θα απαιτήσουν από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να ακολουθήσουν κυκλικές διαδρομές, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο χρόνο πτήσης. Η Ρωσία απάντησε με παρόμοιες απαγορεύσεις σε ευρωπαϊκές πτήσεις. Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία ήταν παράνομες.

Θεωρείται ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα. Πριν από το 1991, η Ουκρανία ήταν μέρος της Σοβιετικής Ένωσης και είχε σοβιετικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της. Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ουκρανία κατείχε περίπου το ένα τρίτο του σοβιετικού πυρηνικού οπλοστασίου που ανερχόταν συνολικά σε περίπου 1.900 πυρηνικές κεφαλές, το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο εκείνη την εποχή, καθώς και σημαντικά μέσα σχεδιασμού και παραγωγής του. Το 1994, κατόπιν προτροπής του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η Ουκρανία συμφώνησε να παραδώσει το πυρηνικό της απόθεμα στη Ρωσία προς διάλυση και να προσχωρήσει στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT). Αυτό έγινε με τη ρητή διαβεβαίωση των ΗΠΑ και της Βρετανίας ότι η Σοβιετική Ένωση δεν θα εισέβαλε στην Ουκρανία. Η Ουκρανία δεν διέθετε τους πόρους για να διαλύσει αυτά τα πυρηνικά περιουσιακά στοιχεία.  Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε το 1991, η Ουκρανία εξακολουθούσε να διαθέτει συνολικά 176 πυρηνικές κεφαλές και αρκετά μέσα ανάπτυξης. 

Οι συμφωνίες αυτές παραβιάστηκαν σαφώς το 2014, όταν η Ρωσία εισέβαλε και στη συνέχεια προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας από την Ουκρανία. Ο Ομπάμα επικρίθηκε σιωπηλά για την αντίδρασή του, η οποία περιορίστηκε σε κυρώσεις, ακριβώς τη στρατηγική που ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει στην τρέχουσα κρίση.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας: Διατηρούμε την πυρηνική ετοιμότητα της Βρετανίας στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε στον πρόεδρο Πούτιν ότι η πυρηνική τριάδα βρίσκεται σε "ετοιμότητα συναγερμού" και έχει ενισχύσει το προσωπικό της.

Εάν ο πόλεμος κλιμακωθεί με πυρηνικά όπλα, αυτό θα ανταποκρινόταν στο σενάριο Γωγ και Μαγώγ. Ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ περιγράφεται στην προφητεία ως ένας ασυνήθιστα σύντομος πόλεμος. Μια παράδοση από τον Βίλνα Γκαόν (εξέχουσα αυθεντία της Τορά του 18ου αιώνα) διδάσκει ότι ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ θα διαρκέσει 12 λεπτά. Σύμφωνα με μια ερμηνεία του 20ου αιώνα, "το ένα τρίτο του κόσμου θα πεθάνει, το ένα τρίτο θα υποφέρει από πανούκλα και το ένα τρίτο θα επιβιώσει".

Αυτή η προφητεία του 18ου αιώνα για έναν πόλεμο 12 λεπτών ήταν εκπληκτική, καθώς ήρθε αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν από την εμφάνιση των πυρηνικών όπλων. Οι συμβατικοί πόλεμοι διαρκούσαν αναγκαστικά πολύ περισσότερο και ένας τόσο γρήγορος πόλεμος ήταν αδιανόητος εκείνη την εποχή. Ένας τέτοιος σύντομος πόλεμος, ενδεχομένως μια πυρηνική ανταλλαγή, μπορεί να είχε υπονοηθεί στη Βίβλο.

Κατά την εσπέραν ιδού ο τρόμος- και προ του πρωινού δεν είναι. Ησαΐας 17:14

Η προφητεία υπαινίσσεται μια γρήγορη και ολοκληρωτική καταστροφή παρόμοια με τον πυρηνικό πόλεμο. Μια άλλη προφητεία υπαινίσσεται τα φρικτά επακόλουθα του πυρηνικού πολέμου που περιγράφει ο προφήτης Ζαχαρίας αναφερόμενος στον προμεσσιανό πόλεμο του Γωγ και του Μαγώγ:

Όσον αφορά εκείνους τους λαούς που πολέμησαν εναντίον της Ιερουσαλήμ, ο Χασέμ θα τους χτυπήσει με αυτή την πληγή: Η σάρκα τους θα σαπίσει ενώ στέκονται στα πόδια τους, τα μάτια τους θα σαπίσουν στις κόγχες τους και οι γλώσσες τους θα σαπίσουν στο στόμα τους. Ζαχαρίας 14:12

Το Israel365 καταβάλλει επί του παρόντος προσπάθειες για να φέρει τους Εβραίους που έχουν παγιδευτεί στην Ουκρανία πίσω στο Ισραήλ. Παρακαλώ βοηθήστε κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου