Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Προβοκάτσια στην Θράκη ετοιμάζει η Άγκυρα με στόχο τις ΗΠΑ – «Γυρίζουν την πλάτη» οι μουσουλμάνοι στο Τουρκικό Προξενείο.

 

Ετοιμάζουν προβοκάτσια για να εκθέσουν τις ΗΠΑ στους μουσουλμάνους της Θράκης...

«Ότι γίνεται στην Ουκρανία με τους αδελφούς Ρώσους (ειπώθηκε ναι) και τον τρόπο που τους απελευθερώνει η μητέρα πατρίδα τους, με τον ίδιο τρόπο θα μας απελευθερώσει η δική μας μητέρα πατρίδα. Οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνέπειες και εδώ, στην Δυτική Θράκη».


Γράφει ο Πέτρος Ούτσης

Tην Παρασκευή 7/1/2022, για δύο περίπου ώρες στην εκδήλωση αφιέρωμα στην μνήμη του Σαδήκ Αχμέτ στην Τουρκία, έδωσε παρόν το βαθύ τουρκικό (παρα) κράτος με υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης προεξάρχοντος του Τούρκου ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ συνοδεία και των 3 αρχηγών των ΤΕΔ.

Στον διάκοσμο της εκδήλωσης η εργαλειοποιηθείσα οικογένεια Σαδήκ και οι «επισκέπτες» από την Ελλάδα τους οποίους «εκπροσώπησε» στο βήμα της εκδήλωσης η Πρόεδρος του ΚΙΕΦ κ. Τζιγδέμ Ασάφογλου. Πίσω από τις κάμερες οι τρεις αιρετοί Δήμαρχοι Μύκης, Ιάσμου, Αρριανών φωτογραφίζονταν σε στιγμές περισυλλογής και συγκρατημένης ευωχίας, με πιο χαρακτηριστική την μορφή του Οντέρ Μουμίν που δίνει στον φακό την αίσθηση ότι αισθάνεται άβολα και προσπαθει να υποβαθμίσει την παρουσία του στην Άγκυρα.

Όσοι γνωρίζουμε καλά την Θράκη και τους εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο, η εκδήλωση απέτυχε με θόρυβο κάτι που δεν άρεσε στην Άγκυρα η οποία στέλνει κάθε χρόνο στην περιοχή περισσότερα από 20 εκ ευρώ για να διατηρήσει προφίλ ελέγχου της περιοχής. Αυτός είναι και ο λόγος που οι υπηρεσίες της Τουρκίας έδωσαν εντολή για την έναρξη ενός πιο σκληρού διπλωματικού πολέμου με διάφορες μορφές υβριδικών συγκρούσεων που πλαισιώνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι ΗΠΑ και ο Τζέφρι Πάιατ ο μεγάλο εμπόδιο

Το «V» έχει αναφερθεί σε παλιότερο άρθρο – εδώ – σχετικά με τους λόγους που αντιδρά η Άγκυρα στην Αμερικανική παρουσία στην Θράκη, και η Αλεξανδρούπολη είναι ο πιο ασήμαντος. Σαν πρώτο βήμα προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την «αιτία» που ακο΄ύσει στο όνομα Τζέφρι Πάιατ. Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα δεν είναι «κόκκινο πανί» μόνο για τους Ρώσους, αλλά και για τους Τούρκους. Ήδη από το καλοκαίρι του 2020, η Τουρκική Πρεσβεία στην Α΄θήνα έδωσε εντολή στους «ψευτομουφτήδες» να κάνουν κυρήγματα μίσους ενάντια στο πρόσωπο του Τζέφρι Πάιατ, όπως είχε γράψει και πάλι το «V» – εδώ

Σε δια΄φορες «ερωτήσεις» και «συζητήσεις», οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι που είναι εκτός του Τουρκικού Προξενείου παραδέχθηκαν πως στα Τεμένη γίνονται αυτά τα κηρύγματα ενάντια στον Αμερικανό Πρέσβη. Ο καταδικασμένος για μίσος Πομάκος (πληρώνεται για να φων΄άζει ότι είναι Τούρκος) «ψευτομουφτής» πρωτοστάτησε στα κηρύγματα αυτά, όπως είχε παλιότερα κατά των Εβραίων.

Μάλιστα όταν ο Τζέφρι Πάιατ τον Δεκέμβριο του 2020 από το 2o Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας που είχε οργανώσει το περιοδικό «Foreign Affairs The Hellenic Edition», είχε αναφερθεί στην Θράκη, η Άγκυρα και η Πρεσβεία στην Αθήνα έδωσαν εντολές για περισσότερες επιθέσεις στο πρόσωπο του. Στην ομιλία του ο Αμερικανός Πρέσβης είχε ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα και τις προσπάθειες που κάνει στην Θράκη για έλεγχο των μουσουλμάνων, καταπιέζοντας και σε πολλές περιπτώσεις, καταπατώντας, τις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων. «Πιστεύουμε στην προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου, της θρησκευτικής ανοχής και της διαφορετικότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Πρεσβεία των Η.Π.Α. συνεργάζεται τακτικά με τους μουφτήδες και τους μητροπολίτες της Θράκης» είχε ανέφερει βάζοντας τέλος, από Αμερικανικής πλευράς, για το ποιοι είναι οι νόμιμοι θρησκευτικοί ηγέτες των Ελλήνων Μουσουλμάνων στην Θράκη.

Αυτό εξόργισε σε τέτοιο βαθμό το Τουρκικό Προξενείο που δεν δίστασαν, και πάλι σε Προσευχή Παρασκευής, να επιτεθούν στην Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο. Οι επιθέσεις στο πρόσωπο της έγιναν με αφορμή την άσκηση ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – 21» (THRACIAN COOPERATION – 21 τον Μάρτιο του 2021. Μια γυναίκα στην Θράκη, Αμερικανίδα με ισχυρή θέση και προσωπικότητα, δεν ήταν καθόλου καλή εικόνα για τους διακινητές μίσους. Μάλιστα οι επιθέσεις στο πρόσωπο της έγιναν την ίδια ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος απέσυρε την Τουρκία από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Και η Άγκυρα δεν είναι έμεινε μόνο στο παρακράτος που προσπαθεί να στήσει στην Θράκη και σειρά πήρε -με τον πιο επίσημο τρόπο- λίγους μήνες μετά η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα και η οποία επιτέθηκε στον Αμερικανό Πρέσβη. «Γενικότητες περί διεθνούς δικαίου, ειδικά  όταν κάποιος ξεκινά να τις επαγγέλλεται για «ζητήματα που εμπλέκουν και άλλους». Εάν τρίτα μέρη θέλουν πράγματι να βοηθήσουν στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, δεν πρέπει να κοιτάζουν μόνο ένα – δύο από τα ευνοϊκά άρθρα προς αυτούς σε ένα συγκεκριμένο κείμενο αλλά επίσης και την κατεύθυνση που έχει πάρει η διεθνή νομολογία, στην πρόσφατη νομική αρχιτεκτονική. Οπως λένε, δεν υπάρχει τίποτε πιο μισητό από μια κακή συμβουλή…»

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου 2020 με στόχο – εδώ – τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος λίγες ημέρες πριν είχε αναφερθεί στο καθεστώς των νησιών του Αιγαίου

Να σημειωθεί πως μόλις 10 ημέρες πριν την επίθεση αυτή, ο Τζέφρι Πάιατ δέχθηκε επίθεση – εδώ – από την Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα και Τουρκικά ΜΜΕ

Ετοιμάζουν προβοκάτσια για να εκθέσουν τις ΗΠΑ στους μουσουλμάνους της Θράκης

Η αποτυχημένη επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη το καλοκαίρι του 2021, η αποτυχημένη εκδήλωση για τον Σαδίκ στην Τουρκία, και η αυτοπεποίθηση που αποκτούν οι μουσουλμάνοι με τις επενδύσεις και την Αμερικανική παρουσία, έχει φέρει την Άγκυρα σε απόγνωση. Πιο πάνω αναφέρθηκε πως θα αναβαθμίσει τις προκλήσεις στην περιοχή, και ο στόχος αυτή την φορά δεν θα είναι η Ελλάδα αλλά οι Αμερικανοί.

Την περασμένη Παρασκευή, δύο ημέρες πριν την εκδήλωση για τον μνημείο των Εβραίων στην Ξάνθη, και πάλι τα Τεμένη και οι πιστοί χρησιμοποιήθηκαν για νέα μηνύματα μίσους. Σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν και απειλές προς τους ίδιους τους μουσουλμάνους, και αυτή την φορά δεν ήταν να μην μιλάνε Ελληνικά, αλλά να απέχουν από κάθε τι που μπορεί να ενισχύει τους Αμερικανούς.

«Ότι γίνεται στην Ουκρανία με τους αδελφούς Ρώσους (ειπώθηκε ναι) και τον τρόπο που τους απελευθερώνει η μητέρα πατρίδα τους, με τον ίδιο τρόπο θα μας απελευθερώσει η δική μας μητέρα πατρίδα. Οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν τις ίδιες συνέπειες και εδώ, στην Δυτική Θράκη».

Αυτό ανέφεραν οι πληρωμένοι διακινητές μίσους, δημιουργώντας ένα κλίμα το οποίο δεν έγινε δεκτό από τους πιστούς

Από viadiplomacy.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.

ellinikiafipnisis.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Πρέπει να έχουμε τον νου μας,μη μας πιάσουν στον ύπνο!Δεν πρέπει να δράσουν πισώπλατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι αστάλι σε λίγο καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή