Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ήθελε να επενδύσει χρήματα πριν δολοφονηθεί…

Δύο χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα την Ελευθερία Αγραφιώτου και με το δράστη να παραμένει ασύλληπτος, το «Τούνελ» έφερε στο φως νέα στοιχεία…agrafiotou
Άλλος μάρτυρας που γνώριζε καλά την άτυχη γυναίκα είπε στο «Τούνελ» πως η Αγραφιώτου άφηνε να εννοηθεί πως είχε τοποθετήσει χρήματα στο συγκεκριμένο Ταμείο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του θύματος δεν ήταν τόσα πολλά ώστε να δικαιολογούν κίνητρο για δολοφονία. Δεν διευκρινίστηκε όμως αν βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλιάριο ή τίτλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο αγαπημένος βαφτισιμιός της Αγραφιώτου που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της,  μίλησε στο «Τούνελ» από την Μόσχα  όπου βρίσκεται.
Ζήτησε τη δικαίωση της μνήμης της νονάς του αλλά εξέφρασε και τον μεγάλο του φόβο που συμμερίζονται πολλοί συμπολίτες μας.
«Αν ο δολοφόνος είναι ένας άρρωστος άνθρωπος, είναι πολύ πιθανό να ξαναχτυπήσει. Δεν πρέπει να συμβεί κάτι τέτοιο και η υπόθεση πρέπει να κλείσει χωρίς να προκληθεί άλλος πόνος», είπε χαρακτηριστικά.
Στην εκπομπή συζητήθηκε η εκδοχή που πολλοί αναφέρουν, ότι ο δράστης μπορεί να είναι ο δράκος του Αμαρουσίου, που εκείνη την περίοδο χτυπούσε στην περιοχή.
Ο ίδιος αρχικά είχε μιλήσει στους αστυνομικούς για επίθεση σε μια γυναίκα που δεν θυμόταν τα χαρακτηριστικά της. Περιέγραψε το υπόγειο πολυκατάστημα που βρέθηκε νεκρή η Αγραφιώτου, αλλά μπέρδεψε τα χρώματα του. Όταν οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο σημείο για αναπαράσταση η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και τα όσα τους έλεγε, δεν τους βοήθησε να «δέσουν» την υπόθεση.
AGRA vasiki
«Με ρωτούσε που να επενδύσει τα χρήματα της…»
Ο τραπεζικός που μίλησε με την  Αγραφιώτου, ανέφερε στο «Τούνελ» λεπτομέρειες του διαλόγου τους.
Όπως του είχε πει η 69χρονη,  ήθελε να επενδύσει τα χρήματα της με καλή απόδοση και του ζητούσε πληροφορίες. Εκείνος της πρότεινε  να εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η επένδυση αυτή θα της εξασφάλιζε τότε επιτόκιο 6 % για ποσό άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ.
Στη συνέχεια η Αγραφιώτου του τηλεφώνησε ξανά για να τον ρωτήσει αν το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μπορούσε να ασφαλίσει στεγαστικό δάνειο υπάλληλου της Αγροτικής Ασφαλιστικής σε περίπτωση θανάτου ή ατυχήματος. Ο μάρτυρας της είχε απαντήσει αρνητικά.
AGRA kathetai
«Το κίνητρο μπορεί να κρύβεται σε αυτά που μου είπε… »
Η μαρτυρία του φίλου της Αγραφιώτου στο «Τούνελ», δίνει νέα διάσταση στην έρευνα και κρίνεται ως σημαντική.
 «Πιθανόν τα  χρήματα της  να μεταφέρθηκαν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση» , ανέφερε.
Μετά το συμβάν ο μάρτυρας θυμήθηκε κάτι που του είχε πει το θύμα σε ανύποπτο χρόνο και που τότε δεν το είχε αξιολογήσει σαν σημαντικό. Ενδιαφερόταν για τον ισολογισμό και την οικονομική κατάσταση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

«Μπορεί τα λεφτά της που γνωρίζαμε ότι είχε και δεν βρέθηκαν όπως μάθαμε, να φύγανε προς μια τέτοια κατεύθυνση. Να επένδυσε  δηλαδή, να μπήκε μέτοχος ή ακόμα και τοκογλυφία. Με τέτοια αρνητική εξέλιξη όπως αυτή της δολοφονίας της και αυτό δεν πρέπει να ερευνηθεί;» , αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου