Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Το νέο μέτωπο είναι ανοιχτό: η Ρωσία και τα πυρηνικά όπλα του Ιράν.

O πρώην πληροφοριοδότης του FBI στο Rosatom, William Douglas Campbell, υπαινίχθηκε ότι η Ρωσία είχε βοηθήσει το Ιράν να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα. Η εντύπωση αυτή διαμορφώνεται μετά τις αποκαλύψεις του στο εβδομαδιαίο περιοδικό" The Hill." Περιμένουμε νέες φρικτές κατηγορίες και νέες κυρώσεις .
Το νέο μέτωπο είναι ανοιχτό: η Ρωσία και τα πυρηνικά όπλα του Ιράν.  385094.jpeg

"Η Ρωσία παρέπεμψε μη δημόσια αντίγραφα των διεθνών εκθέσεων σχετικά με τις επιθεωρήσεις του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και έστειλε επίσης εξοπλισμό, πραγματοποίησε διαβουλεύσεις και παρείχε υλικό για πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν", γράφει το The Hill.
"Και η Μόσχα, ιδιαίτερα η ηγεσία της Μόσχας, ανησυχούσε ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τη στρατηγική που χρησιμοποιούσε με τις ΗΠΑ, αν οι ΗΠΑ μάθουν για τη στενή σχέση μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης". Σύμφωνα με την "στρατηγική στις ΗΠΑ" ,εννοείται η αγορά του "Rosatom", στις αμερικανικές επιχειρήσεις, της βιομηχανίας ουρανίου.
Όπως είπε, στη «Pravda.Ru»ο Κύριος Ερευνητής,από το Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών, Βλαντιμίρ Sazhin , το Ιράν κράτησε το πυρηνικό του πρόγραμμα σε δύο κατευθύνσεις. Από την πρώτη - αγόρασε διάφορες πυρηνικές τεχνολογίες ή τεχνολογίες διπλής χρήσης. Και στη δεύτερη κατεύθυνση -η Ρωσία υπό την εποπτεία της ΙΑΕΑ στο Ιράν κατασκεύασε στο Μπουσέρ ειδικούς πυρηνικούς σταθμούς. 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει δημοσίως ότι η Ρωσία είναι αντίθετη με την εμφάνιση πυρηνικών όπλων στο Ιράν - και σε αυτή τη θέση συμπίπτει με την αμερικανική.
 Σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ, οι Ιρανοί ειδικοί κατόρθωσαν να αποκτήσουν ουράνιο εμπλουτισμένο με το ισότοπο U-235 σε επίπεδο 3,7% σε φυγοκεντρικές καταρράκτες. Αυτό το επίπεδο εμπλουτισμού δεν επιτρέπει στο Ιράν να δημιουργεί πυρηνικά όπλα.
 Τα καύσιμα που προμηθεύει η Ρωσία δεν υπερβαίνουν το δηλωμένο όριο, δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της TVEL Corporation Mikhail Solonin. Επιπλέον, το Ιράν επιστρέφει όλα τα αναλωμένα καύσιμα στη Ρωσία.
Στη Βιέννη, το καλοκαίρι του 2015, υπεγράφη συμφωνία με το Ιράν, που ονομάζεται επίσης Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (CFA). Οι συμμετέχοντες της, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν, είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία. Η συμφωνία προβλέπει, ειδικότερα, την άρνηση της Τεχεράνης να παράγει πλουτώνιο για όπλα, μειώνοντας την ποσότητα του εμπλουτισμένου ουρανίου σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων. Αυτή τη συνθήκη, ο προηγούμενος Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα τη θεωρούσε σαν το κύριο επίτευγμα του στην διεθνή αρένα.
Οι σημερινές αρχές των ΗΠΑ πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στο Ιράν.Ο Τραμπ στις 13 Οκτωβρίου πέρυσι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το συνέδριο του Ιράν  για την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας, αυτό απαιτείται από την εθνική νομοθεσία. Ο Tραμπ επιμένει να "διορθώσει" τη συμφωνία με το Ιράν. Κατά τη γνώμη του, το Ιράν δεν έχει σταματήσει να εργάζεται για κατασκευή πυρηνικής βόμβας και τα μέσα για την παράδοσή του.
Με τις νέες αποκαλύψεις του Campbell, γίνεται σαφές ότι η επίθεση κατά της Ρωσίας μπορεί να συνεχιστεί στο "ιρανικό μέτωπο".Η χημική επίθεση στη Συρία δεν λειτούργησε, με το Skipal, φαίνεται, να είναι επίσης αποτυχία - τώρα "η πυρηνική βοήθεια της Ρωσίας στο Ιράν" ανεβαίνει στην επικαιρότητα Η Δύση αναγκάζεται να παραπλανήσει τις κλειστές κοινωνίες της για να σχηματίσει έναν εχθρό,τη Ρωσία, για να εκτρέψει την προσοχή της από τα εσωτερικά προβλήματα και να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου