Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και Ξι Ζίπινγνκ πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Πεκίνο.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kιμ Γιονγκ Ουν και ο κινέζος ομόλογός του Ξι Ζιπίνγκ πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Πεκίνο, στο πρώτο  ταξίδι του Κίμ από την ανάληψη των καθηκόντων του στο εξωτερικό.Η σύζυγος του Κιμ τον συνοδεύει.Ο Kim Jong-un & Xi Jinping πραγματοποίησε συνομιλίες στο Πεκίνο

Τόσο τα κινεζικά όσο και τα βρετανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ο Κίμ βρίσκεται σε κρατική επίσκεψη στην Κίνα Ο Kιμ ήρθε μετά από πρόσκληση του κινέζου προέδρου και παρέμεινε για μια ανεπίσημη τετραήμερη επίσκεψη.
Η επίσκεψη ξεκινάει από τις πολυαναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ του Kιμ και του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμα και υπήρχε φόβος ότι το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης, που είναι μακροχρόνιο εμπόδιο στις σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, θα αποτελέσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στο δρόμο προς μια πιθανή εξέλιξη.
Ωστόσο, μετά τις διαπραγματεύσεις με την Xi, ο Κιμ έδειξε ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να είναι έτοιμη για συμβιβασμό.

"Είναι σταθερή η στάση μας να είμαστε αφοσιωμένοι στην αποπυρηνικοποίηση στη χερσόνησο, σύμφωνα με τη βούληση του αείμνηστου Προέδρου Kim Il Sung και του  Γενικού Γραμματέα Kim Jong Il" , ανέφερε σε πλήρη αντίθεση με μερικές από τις προηγούμενες δηλώσεις της Βόρειας Κορέας, όπως ανέφερε ο Xinhua.
Συνέχισε να υπονοεί ότι η Βόρεια Κορέα θα είναι έτοιμη να απαλλαγεί από το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο, εφόσον οι ΗΠΑ και ο σύμμαχός της, η Νότια Κορέα, συνεργαστούν.
"Το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου μπορεί να επιλυθεί εάν η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταποκριθούν στις προσπάθειές μας με καλή θέληση, να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ειρήνης και σταθερότητας, λαμβάνοντας συγχρόνως προοδευτικά και σύγχρονα μέτρα για την πραγματοποίηση της ειρήνης" , ανέφερε.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Βόρεια Κορέα διενήργησε την έκτη πυρηνική δοκιμή, η οποία ακολουθήθηκε από μια σειρά εκτοξεύσεων πυραύλων το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο Ωστόσο, ξεκινώντας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες,  μια υψηλού επιπέδου βορειοκορεατική αντιπροσωπεία έφτασε στη Νότια Κορέα, η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να επιδιώξει την αμοιβαία προσέγγιση με τη Δύση και τους γείτονές της, κυρίως με τη Νότια Κορέα.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in είπε ότι η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανέφερε σε συνομιλίες με αξιωματούχους της Νότιας Κορέας ότι ήταν πρόθυμες να διεξάγουν απευθείας διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
"Ο Βορράς επιβεβαίωσε σαφώς τη δέσμευσή του για την αποπυρηνικοποίηση στην Κορεατική Χερσόνησο και δήλωσε ότι δεν θα έχει λόγο να κατέχει πυρηνικά όπλα, εάν εγγυηθεί η ασφάλεια του καθεστώτος και ότι η στρατιωτική απειλή κατά της Βόρειας Κορέας δεν υπάρχει πλέον " , δήλωσε ο Chung Eui -όπως είπε τότε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Νότιας Κορέας.
Μετά τις συνομιλίες του με τον Kim, ο Xi είπε ότι οι σχέσεις Κίνας-Βόρειας Κορέας είναι "μια στρατηγική επιλογή και η μόνη σωστή επιλογή που έχουν κάνει και οι δύο πλευρές με βάση την ιστορία και την πραγματικότητα" και επαίνεσε το ρεκόρ του Kιμ για βελτίωση της οικονομίας και της ευημερίας του απλού Βορειοκορεάτη πολίτη.
"Μιλάμε πολύ για αυτή την επίσκεψη", δήλωσε ο Xi, όπως ανέφερε το Xinhua.
Η Κίνα έχει επικριθεί επανειλημμένα από την Ουάσινγκτον ότι είναι πάρα πολύ απαλή στη Βόρεια Κορέα, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο υποστηρίζει όλους τους τελευταίους γύρους κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας που εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Xi συμφώνησε να πραγματοποιήσει επίσκεψη επιστροφής "σε βολική ημερομηνία" στη Βόρειο Κορέα με πρόσκληση του Kιμ, ανέφερε το KCNA.
Μετά την κατάρρευση των ειδήσεων για την επίσκεψη του Κιμ στην Κίνα, η Ουάσιγκτον αποκάλυψε ότι είχε ενημερωθεί για το ταξίδι από Κινέζους αξιωματούχους την Τρίτη. Επιπλέον, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έλαβε ένα προσωπικό μήνυμα από το Ξι, δήλωσε η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Sarah Huckabee Sanders, αποδίδοντας την επίσκεψη στην "εκστρατεία μέγιστης πίεσης" που διενήργησαν οι ΗΠΑ εναντίον του Βορρά.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου