Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Λ/κα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Yπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί, σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Συγκεκριμένα, δυο υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας Πετρελαιοειδών στάθμευσαν το βυτιοφόρο όχημα της εταιρείας σε χώρο εντός των εγκαταστάσεων. κοντά στο δρόμο Λάρνακας-Δεκέλειας.
 
Όταν ξεκίνησαν τις εργασίες καθαρισμού της δεξαμενής του βυτιοφόρου, άδειασαν τα υπολείμματα καυσίμων και έπειτα την ξέπλυναν με ζεστό νερό.
 
Εν συνεχεία, κάποια απο τα υπολείμματα αναφλέγησαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί αστραπιαία.
 
Ένας εκ των δυο εργατών, που βρισκόταν στο βυτιοφόρο, μόλις αντιλήφθηκε την πυρκαγιά προσπάθησε να κατέβει από το όχημα με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 2μιση μέτρων και να τραυματιστεί στα κάτω άκρα. Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.
 
Η φωτιά κατασβέστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στη σκηνή αναμένεται να μεταβεί Λειτουργός του Επαρχιακού Γραφείου Επιθεώρησης εργασίας Λάρνακας.
 

 
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στη δεξαμενή του βυτιοφόρου ενώ η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
 
Με αφορμή το επεισόδιο, το θέμα της απομάκρυνσης των δεξαμενών πετρελαίου από τη Λάρνακα επανέφερε ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, λέγοντας πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθεί πολύ χειρότερα,  επισημαίνοντας ότι σε μικρή απόσταση βρίσκονται φιάλες υγραερίου.
 
Ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης διερευνά το συμβάν.
 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου