Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Σείεται η γη στην Ουκρανία: Εξερράγησαν τεράστιες αποθήκες πυρομαχικών (βίντεο).

Ένα ακόμα κτύπημα κατάφεραν οι ρωσόφονοι στις ουκρανικές ΕΔ καθώς τεράστιες αποθήκες πυρομαχικών ανατινάχτηκαν καταστρέφοντας ολοσχερώς πολύτιμο και ακριβό πολεμικό υλικό
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, στις 21:00, στην Καλίντοβκα  της περιφέρειας Βίνιτσα, στην Ουκρανία μαίνεται ακόμα ενώ στα κοινωνικά δίκτυα  αναφέρεται το γεγονός ως δεύτερο Τσερνόμπιλ.

Οι εκρήξεις συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και οι κάτοικοι πανικόβλητοι έτρεξαν σε καταφύγια και υπόγεια. 
Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων κάτοικοι οικισμών αναφέρουν ότι ο ουρανός είναι κόκκινος και από τα ωστικά κύματα έχουν σπάσει όλα τα τζάμια στα παράθυρα.
 Οι άνθρωποι πανικόβλητοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και έχουν δημιουργηθεί ουρές αυτοκινήτων και πεζών στους δρόμους προς την κατεύθυνση του Κιέβου.
Οι ουκρανικές αρχές μέχρι τα ξημερώματα έκλεισαν  την περιοχή σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων.
Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει μια σειρά εκρήξεων όλμων που βρίσκονταν στην αποθήκη, η οποία βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της επαρχίας Βινίτσια, όπου ζουν 370.000 άνθρωποι, επεσήμανε ο Γιάροσλαβ Τρακάλο, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Έχει ήδη ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατοίκων της πόλης Καλίνιβκα, όπου βρίσκεται η αποθήκη, αλλά και πολλών γειτονικών χωριών, πρόσθεσε, ενώ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες.
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περίπου 190 τόνοι πυρομαχικών ήταν αποθηκευμένα σε αποθήκες 60 εκταρίων.
Όπως κατήγγειλε ο Ουκρανός πρωθυπουργός του καθεστώτος του Κιέβου Βολόντιμιρ Γκρόισμαν, πίσω από την πυρκαγιά κρύβονται «ακραία στοιχεία», αφήνοντας υπόνοιες για ρωσόφονους σαμποτέρ. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της χώρας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου