Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Κύπρος: Nόμος για την χρήση drones.

Την ετοιμασία και εφαρμογή εξειδικευμένων κανονισμών που θα διέπουν τη αδειοδότηση και την εποπτεία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), δρομολογεί η Μονάδα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητήθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η αποδέσμευση ποσού €13.000 για την αγορά υπηρεσιών συμβούλου, ο οποίος θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στη Μονάδα.
Η νέα νομοθεσία αποσκοπεί, αφενός, στην ελεγχόμενη -ασφαλή χρήση των drones καθώς και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής και αφετέρου, στη διασφάλιση των πτήσεων εντός του κυπριακού εναέριου χώρου. Στις Βρυξέλλες μελετάται το ενδεχόμενο υιοθέτησης νομοθεσίας από όλα τα κράτη - μέλη, που να καθορίζει ότι η χρήση τους θα γίνεται μόνο με την κατοχή ανάλογου διπλώματος.

Η πιο εκτεταμένη χρήση των drones είναι για την εναέρια κάλυψη αθλητικών γεγονότων, συναυλιών, εκδηλώσεων και φυσικά, γάμων! Ωστόσο, πρόσφατη έκθεση της Ε.Ε. αναγνωρίζει και σημαντικούς κινδύνους, καθώς τα drones προσφέρουν νέες ευκαιρίες για παράνομη δραστηριότητα όπως είναι η κατασκοπεία, η αναγνώριση στόχων και η εκτέλεση επιθέσεων (βόμβες, παράδοση οπλισμού κ.ά.).
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου