Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Επίθεση Μαξίμου εναντίον Αγιορειτών: «Εδειξαν αχαριστία, το Αγιο Ορος και ειδικά τρία μοναστήρια ναρκοθετούν την αριστερή κυβέρνηση».

“Ανίερα”…. απόνερα έχουμε δυστυχώς τις τελευταίες ώρες με αφορμή την άρνηση των Αγιορειτών να δεχτούν τον πρωθυπουργό στο “περιβόλι της Παναγιάς”.

Στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχαμε σημειώσει από την αρχή τους πραγματικούς λόγους για την ακύρωση του ταξειδιού του κ. Τσίπρα με την ιδιότητα του πρωθυπουργού στο αγιώνυμο όρος μόνο που πλέον πολιτικοί και δυστυχώς και εκκλησιαστικοί κύκλοι επιχειρούν με μια άθλια προπαγάνδα να κάνουν το άσπρο μαύρο πολιτικοποιώντας την άρνηση της Ιεράς Κοινότητας και αποδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στο όλο συμβάν.
Η έντονη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας στο πλαίσιο της οποίας σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τόσο ο καθηγούμενος της Μονής Δοχειαρίου Γρηγόριος όσο και ο αντιπρόσωπος της Μονής Ξηροποτάμου Ιερομόναχος Παύλος,και η πληροφορία που το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έδωσε στη δημοσιότητα περί 5-6 μονών οι οποίες ήθελαν να επιτραπεί το ταξείδι του άθεου πρωθυπουργού ανήμερα του Τιμίου Σταυρού, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και πλέον….καλοθελητές δηλητηριάζουν συνειδητά τις σχέσεις Καρυών-Μαξίμου.
Σχέσεις οι οποίες όπως έχουμε ξαναγράψει είναι αγαστές και λόγω της καλοκαιρινής ρύθμισης της κυβέρνησης για τη φορολογία των ακινήτων του Αγίου Όρους.
Σύμφωνα λοιπόν με τα πολιτικά και εκκλησιαστικά “ζιζάνια” η απόφαση της Ιεράς Κοινότητας ήταν απαράδεκτη και απρεπής, να απαγορευθεί, δηλαδή, η είσοδος του πρωθυπουργού της χώρας σε τμήμα που ανήκει στην ελληνική επικράτεια.
Συνάμα από κύκλους κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται μια δυσφορία μιλώντας μάλιστα και για αχαριστία των Αγιορειτών ειδικά μετά τη….βολική ρύθμιση του καλοκαιριού.
Δεν διστάζουν μάλιστα, στη λογική της μόνιμης αναζήτησης εχθρών προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να ισχυριστούν πως το Άγιο Όρος συγκλίνει περισσότερο προς την….”δεξιά του Κυρίου”, ναρκοθετώντας την αριστερή κυβέρνηση!
Ίσως όμως η πιο σοβαρή κατηγορία και συνάμα η πιο αδιανόητη είναι αυτή που υποστηρίζει πως σημαντικό ρόλο για την απόφαση της αγιορείτικης κοινότητας έπαιξε το γεγονός πως τρία εκ των 20 μοναστηριών ήταν…μη ελληνικά.

Επιχειρείται δηλαδή “εθνικοποίηση” της απόφασης επειδή στην Ιερά Μονή Παντελέημονος (ρωσική), στην Ιερά Μονή Ζωγράφου (βουλγαρική) και στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου (σερβική) δεν εγκαταβιούν Έλληνες μοναχοί.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου