Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Χάος στα αεροδρόμια του πλανήτη: Κατέρρευσαν τα συστήματα τσεκ-ιν!

Χάος έχει επέλθει στα αεροδρόμια όλου του πλανήτη, από βλάβη σε λογισμικό.

Χάος στα αεροδρόμια του πλανήτη: Κατέρρευσαν τα συστήματα τσεκ-ιν!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Telegraph, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λογισμικό της διαδικασίας τσεκ-ιν που έχει προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις.
Μέ τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν πληγεί τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ στο Λονδίνο, του Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, το Ρήγκαν στην Ουάσινγκτον, το Τσανγκί στη Σιγκαπούρη και τα αεροδρόμια της Ζυρίχης και του Γιοχάνεσμπουργκ.


Στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης αλλά και στο Τσανγκί της Σινγκαπούρης, το πρόβλημα παραμένει εδώ και περίπου δύο. ώρες.

Στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, ένας εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πρόβλημα, λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε μετά από «ένα στιγμιαίο κόλλημα στο σύστημα».Όπως αναφέρθηκε, το σφάλμα επηρεάζει το λογισμικό Amadeus Altea, το οποίο χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες αεροπορικές  εταιρείες παγκοσμίως. Όπως αναφέρθηκε, πάνω από 125 αεροπορικοί κολοσσοί «χτυπήθηκαν» από το διαδικτυακό σφάλμα.

Οι ταξιδιώτες δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν τσεκ-ιν για τις πτήσεις τους με αρκετές αεροπορικές εταιρείες -όπως η British Airways, η Air France, η KLM, η Qantas, η Lufthansa και η Southwest- μετά την κατάρρευση των συστημάτων.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου