Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Συρία, Ιράκ και S-400: Ο Πούτιν φτάνει στην Τουρκία για να συναντήσει τον Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσγειώθηκε στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών συνεχίζουν να ξεπαγώνονται. Η κατάσταση στη Συρία και οι ζώνες κλιμάκωσης αναμένεται να είναι τα βασικά ζητήματα στο τραπέζι.

Οι ηγέτες πραγματοποίησαν τηλεφωνική συνομιλία τη Δευτέρα.
Τα μέρη συμφώνησαν να συζητήσουν περαιτέρω το ζήτημα της Συρίας κατά την επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία την Πέμπτη. Οι ηγέτες θα συναντηθούν στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του Ερντογάν.
Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα τεθούν επίσης στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πρόσθεσε η δήλωση.
Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι οι πρόεδροι είχαν συζητήσει το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν τη Δευτέρα.

Το θέμα του S-400, των πλέον προηγμένων συστημάτων πυραύλων της Ρωσίας που σχεδιάζει να αγοράσει η Άγκυρα, παραμένει έντονα συζητημένο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα το συζητήσουν.
Η συνεργασία Μόσχας-Άγκυρας εκτελείται «σε αυστηρή συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται εναντίον οποιασδήποτε τρίτης χώρας», ανέφερε.
https://www.rt.com/news/404895-putin-erdogan-syria-visit/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου